Η χώρα δεν θα ξαναμπεί σε καθολικό lockdown, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, συμπληρώνοντας πως «δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι». 


«Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από το λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, για να προστατευτούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το «Freedom Pass», την προπληρωμένη κάρτα σε νέους 18 έως 25 χρόνων, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

 

Ο ίδιος άσκησε αυστηρή κριτική στην αντιπολίτευση και, ιδίως το ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους – το οποίο τελικά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας – από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο» υπογραμμίζει.

 

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουμε ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι σε σχέση με αυτό του 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λύσαμε τις διαφορές μας με τη γείτονα.

 

«Όχι, δεν λύσαμε ξαφνικά τα θέματά μας με την Τουρκία. Αυτό το οποίο κάναμε όμως είναι να οριοθετήσουμε ξεκάθαρα ποιες είναι οι γραμμές μας. Να εξηγήσουμε στην Τουρκία πως εμείς θέλουμε μια καλή σχέση μαζί της. Πλην, όμως, αν η Τουρκία επιλέξει τον δρόμο της κλιμακούμενης έντασης, θα υπάρχουν τελικά επιπτώσεις».