Κυμπουρόπουλος προς Τσίπρα: Είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα

Κυμπουρόπουλος προς Τσίπρα: Είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα Facebook Twitter
18

Ότι «είναι άδικο να αποτυπώνεται η προσπάθεια μου με αυτόν τον τρόπο» απάντησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατά τη την προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας στα λεγόμενα του πρωθυπουργού πως η ΝΔ τον «περιφέρει σα γλάστρα για να μαζέψει ψήφους», ο ίδιος απάντησε πως είναι ντροπή να κρίνεται για κάτι άλλο πέραν από τις απόψεις και τις προτάσεις του. Είπε χαρακτηριστικά πως «είναι άδικο να αποτυπώνεται η προσπάθεια μου με αυτόν τον τρόπο. Ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ με εκμεταλλεύεται αφού μπορώ και θέλω να είμαι κοντά στον κόσμο και να διαδώσω το όνειρο μου και την θέληση μου να κάνω κάτι για την Ελλάδα μας. Δεν ζητάω τη λύπη σας. Ζητάω να καταλάβετε ποιος είμαι και τι θέλω να κάνω αν και εφόσον καταφέρω να φτάσω στην Ευρωβουλή. Ζητάω την στήριξη σας", ανέφερε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Όπως ανέφερε στόχος του είναι να αλλάξει η πολιτική σκέψη στην Ευρώπη.«Θέλω να αλλάξω την πολιτική σκέψη και ακολουθώ το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν ο Τσίπρας είπε ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν, ο Μητσοτάκης λέει είμαστε εδώ ανοιχτοί να επικοινωνήσουμε και να κάνουμε διάλογο. Αυτήν την πολιτική θέλω ν' ακολουθήσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Kάθε φορά φοβάμαι και ανησυχώ ότι δεν θα βγάλω κάποιο πολιτικό λόγο ή σκέψη. Κάθε φορά όμως καταλαβαίνω ότι η ίδια μου η υποψηφιότητα έχει σκοπό να αλλάξει τον πολιτικό τρόπο, ο οποίος δεν είναι να καβγαδίζουμε σε κάποια πάνελ. Ο νέος πολιτικός λόγος που θέλω να εκφράσω είναι εδώ και θέλω να τον εκφράσω εδώ μαζί σας, είμαι εδώ, η ζωή μου η πορεία μου. Σας ζητώ να την αξιολογήσετε για να καταλάβετε», κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Η Ευρώπη έχει να μας δώσει πολλά, σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, τονίζοντας παράλληλα όμως πως «Όταν υπογράφηκε αυτό το χαρτί για την Συμφωνία των Πρεσπών, ένιωσα πως μας πήραν κάτι από την Ελλάδα κι εγώ θα παλέψω γι' αυτό. Να σεβαστεί ο κόσμος ότι η Μακεδονία είναι ελληνική». Υπογράμμισε πως θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να γίνει κοινωνός μεταξύ Ευρώπης κι Ελλάδας.


Στόχος του, όπως είπε, είναι να επαναφέρει την Αριστεία που «την έχουν πλέον καταστρέψει».

Με πληροφορίες από Grtimes

Πολιτική
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Οταν τους "περιφερει" η Αριστερα είναι ευαισθητοποιηση, ανθρωπισμος και προοδος....οταν το κανουν οι αλλοι είναι χυδαιο. Που να μαθει η Αριστερα ότι υπαρχουν και δεξιοι Λοατ, ε ρε τι θα ακουσουν οι ανθρωποι. Το ποιος πουλαει ευαισθητοποιηση για ψηφους φαινεται απο την αντιδραση οταν δεν δινουν ψηφο, αγαπητοι Αμεα να θυμαστε ότι τιποτα δεν είναι τζαμπα, ουτε η ευαισθητοποιηση ουτε καν η ανθρωπια, αν δεν με πιστευετε τολμηστε να μην μιλησετε αριστεροστροφα να δειτε ιδιοις όμμασι. Το ιδιο ισχυει και για τους Λοατ. Εγινε η Ελληνικη Αριστερα Αμερικανικη, χαριεντιζεται με το κεφαλαιο και παρουσιαζεται ως ο μεσσιας που θα σωσει τους κατατρεγμενους απο την εργατικη/μικροαστικη ταξη κατηγοροντας την τελευταια ως το πραγματικο κοινωνικο προβλημα.Αριστερα ή αλλιως παραμυθια για μωροπιστους και μπουρζουαζιες.
Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι πιστεύουν πως μια τέτοια "τακτική" θα τους αποφέρει ψήφους. Αναρωτιέμαι πλέον και για το IQ του "Μεγάλου Τιμονιέρη" μας.
Όντως το κοινό υπάρχει και θαυμάζει ακόμα...Ίσως το χειρότερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που συνασπιζεται με γνώμονα το μίσος για τους "αλλους", την μυωπική αντίληψη στο πως λειτουργεί ο κόσμος και προσωπική ιδιοτέλεια που μετατρέπεται σε συντεχνία συμφερόντων. Δυστυχώς είναι πολλοί και εμφανείς σε κάθε τμήμα της κοινωνίας.
Συμφωνώ μαζί σου Network για το κοινωνικό/"ταξικό" μίσος, την ιδιοτέλεια και κοντόφθαλμη αντίληψη πολλών ψηφοφόρων του Τσίπρα, όμως το χειρότερο κομμάτι της Ελλάδας είναι οι χρυσαυγίτες (που επίσης μισεί τους "άλλους").
Ashton, ειναι σαφές οτι ΧΑιτες και Συριζαιοι έχουν περισσότερα κοινά και λιγότερες διαφορές, με λίγα λόγια έχουν σαν βαση την ιδια μαγιά αλλά διαφοροποιούνται σε life style χαρακτηριστικά, κατα βάθος ειναι άνθρωποι που μετακινούνται διασπώνται και συσπειρώνονται ανάλογα με το ποιος προσφέρει το "πακέτο" καθε φορά Π.χ Α.Παπανδρεου + αυριανιστες Τσίπρας +Πολακης κλπ
Ούτε κατά διάνοια δεν επιτρέπεται σε πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει έναν ανάπηρο ώς "γλάστρα" για οιονδήποτε λόγο. Αδυνατώ να το πιστέψω ακόμα. Δεν είναι "πολιτική κριτική", δεν είναι "αντιμετώπιση επί ίσοις όροις", δεν είναι τίποτα από αυτά. Είναι καθαρή απαξίωση ενός ανθρώπου με ειδικές ανάγκες.Ακόμη και ο Κασιδιάρης θα δίσταζε να πει αυτή την κουβέντα (έχει πει χειρότερα βέβαια). Δεν θα συγχωρούταν ούτε ως αστείο (όπως η Παπαχρήστου).Και βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάνε ποτέ συγγνώμη γιατί ποτέ δεν κάνουν ποτέ λάθος.
"Συμπαθής ο Κυπουρόπουλος αλλά γλάστρα". Πέραν του ακραίως πατροναριστικού του τόνου, δεν είναι περίεργο που χρησιμοποιεί τη λέξη "γλάστρα"; Δε θυμάμαι να την έχει μεταχειριστεί για άλλους πολιτικούς του αντιπάλους οι οποίοι μάλιστα είναι πραγματικά άβουλοι. Τι είναι αυτό που τον κάνει να βλέπει τον Κυπουρόπουλο και να σκέφτεται το χαρακτηρισμό "γλάστρα"; Σίγουρα όχι το γεγονός ότι δεν εκφράζεται -μιλάει και μάλιστα πολύ σκληρά για τον Τσίπρα. Μήπως λοιπόν το ότι δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα; Γιατί μπορεί προσωπικός φίλος του Τσίπρα να είναι ο Πολάκης, ο οποίος ξεκίνησε αυτήν τη χυδαιότητα, αλλά επίσης προσωπικός του φίλος είναι και ο Λάκης όποιος-καθηλώνεται-σε-καροτσάκι-καθηλώνεται-σε-μια-ιδέα Λαζόπουλος.
Μίλησε και για "ξαναζεσταμένο φαγητό", είπε "και να στο έδινα το διχίλιαρο θα το σπατάλαγες". Αν είναι όμως να μιλήσει για την υποτιθέμενη οικογενειακή του saga στάζει μέλι το στόμα του, και ψεύτικη μετριοφροσύνη.Βαρουφάκης, Πολάκης, Τσίπρας: Παθολογικά νάρκισσοι με μηδενική ενσυναίσθηση. Και η ειρωνεία είναι ότι και οι τρεις τους νοιάζονται, λέει, πρωτίστως για τον Άνθρωπο...
Απόλυτα εύστοχο. Εν τώ μεταξύ μετα απο όλον αυτόν τον οχετό φρασεολογίας που προσβάλει καθε έννοια σεβασμού βασικών αξιών του ανθρωπισμού, απορίας άξιο το πώς οι υπέρμαχοι του δικαιωματισμου που σε απλες περιπτώσεις αναφοράς φράσεων βομβαρδίζουν με καταγγελίες και αγωγές, στην προκειμένη περίπτωση τηρούν σιγή ιχθύος ενω έχει ξεπεραστεί κάθε όριο!
λεγόμενα του πρωθυπουργού πως η ΝΔ τον «περιφέρει για να μαζέψει ψήφους» Πηγή: www.lifo.grΑλέξης Τσίπρα: «Περιφέρετε τον Κυμπουρόπουλο ως γλάστρα δεξιά και αριστερά»Παρακαλώ τη lifo να αποκαταστήσει στο άρθρο την ακριβή φράση του πρωθυπουργού μαζί με τον αισχρό χαρακτηρισμό. Για για την ιστορική αλήθεια και να ξέρουμε όλοι τι άνθρωπος κυβέρνησε τη χώρα για 4.5 χρόνια.Προφανώς ο Τσίπρας δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο Κυμπουρόπουλος έχει ελεύθερη βούληση και επιλέγει ο ίδιος που και με ποιόν θα εμφανίζεται και θα πολιτεύεται αλλά είναι ένα άβουλο όν που τον περιφέρουν. Ίσως νομίζει ότι πρέπει να είσαι εκτός από ανάπηρος και αριστερός για να έχεις το προνόμιο της ελεύθερης βούλησης ενώ οι δεξιοί ανάπηροι είναι ανδρείκελα. Σαν αυτά δηλαδή που θα του δώσουν πάλι 151 ψήφους αύριο ενώ πριν λίγες μέρες τον έβριζαν.Υ.Γ. Συμπτωματικά χθες είχε σε συνδρομητικό κανάλι την ταινία "My Left Foot (1989)" με την καταπληκτική ερμηνεία του Daniel Day Louis στο ρόλο του παραπληγικού. Ίσως πρέπει κάποιος να την δείξει στον Τσίπρα και τον Πολάκη για να καταλάβουν δυο πράγματα που δεν έμαθαν από την ζωή.
Γιατί ο λαοπρόβλητος ηγέτης μας μόνο έτσι μπορεί να δει τα άτομα με αναπηρία: ως περιφερόμενα freak show. Το οτι ο Κυμπουρόπουλος δεν περιφέρεται ως "γλάστρα", αλλά μιλάει και λέει αλήθειες που πονάνε τον Τσιπρα, αυτο το αποκρύπτει. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσει την αναπηρία του για να του επιτεθεί στη λογική του "ανάπηρος είναι, να κάτσει στα αυγά του".Πάει ο καιρός που κάποιοι νόμιζαν ότι η Αριστερά στηρίζει τα κινήματα και προωθεί σε δημόσιες θέσεις άτομα που η κοινωνία έθεσε στο περιθώριο. Τώρα έχουμε το "να κάτσουν στα αυγά τους". Για να μην μείνει η παραμικρή αμφιβολία ούτε στον πιο φανατικό Συριζαίο ότι Τσίπρας=Πολάκης.Bonus υλικό: https://www.youtube.com/watch?v=wC_R594NG5U
Πόσο με εκνευρίζει που αυτά λέγονται γιατί ο Άλεξ κι ο ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς) ενοχλήθηκαν που ένα τέτοιο δυνατό χαρτί (ΑΜΕΑ, μόρφωση, επίπεδο) κατεβαίνει με αντίπαλο κόμμα. Έτσι και κούναγε τη σημαιούλα της Κουμουνδούρου, κατακεραύνωνε την καταραμένη δεξιά και τα έβρισκε όλα τέλεια στην Ελλάδα του 2019, θα καμάρωναν δίπλα του κορδωτοί κορδωτοί Άλεξ, Πολ και κομπανία...