Κυβέρνηση: Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική

Κυβέρνηση: Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες χαιρετάει ενώ προσέρχεται στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως το Κυβερνητικό ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
1

«Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική», αναφέρουν λίγα λεπτά πριν αρχίσει το κρίσιμο κυβερνητικό συμβούλιο οι πηγές του Μαξίμου ενώ λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ έγινε και η άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Οι ίδιες πηγές αποδίδουν επικοινωνιακά χαρακτηριστικά στην φράση "game is over" που απηύθυνε χθες o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Χθες, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής, «κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών . Η πρότασή τους, προσθέτουν, είναι ένα σκληρό μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα, υψηλό ΦΠΑ κ.α. και υπογραμμίζουν ότι :


«Όσο βέβαια η Ελλάδα δεν υποχωρεί οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική» , ενώ το Κυβερνητικό Συμβούλιο που ξεκινά σε λίγο την συνεδρίασή του, αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να χαράξει την τακτική των επομένων 24 ωρών που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την επίτευξη ή όχι συμφωνίας.

«Ήρθαμε για την ενημέρωση», ήταν το μοναδικό σχόλιο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κος Κουρουπλής ο οποίος  σχολίασε: "Μάλλον πάμε για συμφωνία"

Νωρίτερα πάντως το Reuters μετέδωσε πως το τελευταίο όχι της Ελλάδας απέφερε κάποιους καρπούς και οι δανειστές επανεξετάζουν την πρόταση τους. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής από Ευρωπαίο αξιωματούχο, αναφέρουν αλλαγή που δέχονται οι δανειστές στη δική τους πρόταση για τον τουρισμό και κάνουν λόγο για υποχώρηση στον ΦΠΑ των ξενοδοχείων σε 13% και όχι 23%, όπως προέβλεπε προηγούμενη πρόταση που είχαν καταθέσει. Ο ίδιος αξιωματούχος κάνει προβλέψεις για το κλείσιμο της συμφωνίας και φέρεται να σχολιάζει πως οι πιθανότητες είναι πάνω από 50%.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλο το χρονικό των εξελίξεων ΕΔΩ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ