Κρίσιμες συναντήσεις Κοτζιά σήμερα στα Σκόπια

Κρίσιμες συναντήσεις Κοτζιά σήμερα στα Σκόπια Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Η συνάντηση με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ θα σημάνει την έναρξη του μαραθωνίου των επαφών που θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ και οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν θα διαρκέσουν ένα δίωρο πριν από την ενημέρωση των Ελλήνων και δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ σε κοινή συνέντευξη Τύπου του κ. Κοτζιά και του κ. Ντιμιτρόφ αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό.

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., Μπουγιάρ Οσμάνι και αργότερα στο κυβερνητικό μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Στη 1:00 το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM