Κοτζιάς: Βήμα εμπιστοσύνης η αλβανική απόφαση για τα ελληνικά νεκροταφεία των πεσόντων

Κοτζιάς: Βήμα εμπιστοσύνης η αλβανική απόφαση για τα ελληνικά νεκροταφεία των πεσόντων Facebook Twitter
sooc
1

Ως «ένα τεράστιο βήμα και για να ησυχάσει, όπως λέει ο λαός μας μεταφορικά, η ψυχή τους αλλά και ένα βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο μέρη μας» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς την πρόσφατη απόφαση εκ μέρους της Αλβανίας για τα νεκροταφεία των πεσόντων.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σχολίασε θετικά την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα των κοιμητηρίων των Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό Έπος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Αφγανό ομόλογό του, Σαλαχουντίν Ραμπανί, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «είναι ένα πολύ θετικό βήμα, το οποίο είναι η συνέχεια του γεγονότος ότι η μικρή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, η οποία είχε καταστραφεί πέρυσι στη Χειμάρρα, ανοικοδομείται σήμερα με χρηματοδότηση της αλβανικής κυβέρνησης».

«Πιστεύω ότι ο εφαρμοστικός νόμος, που ψήφισε το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας στις 13 του μήνα και γνωστοποιήθηκε χθες, σύμφωνα με τον οποίο ρυθμίζονται τα ζητήματα τον κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών που έπεσαν στο αλβανικό έπος, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα και για να ησυχάσει, όπως λέει ο λαός μας, μεταφορικά η ψυχή τους αλλά και ένα βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο μέρη μας» πρόσθεσε.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αυτό το γεγονός «αποδεικνύει, όπως και άλλα μικρότερα που ανέφερα παραδειγματικά, ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο». «Η διπλωματία είναι ο δρόμος για να αναπτύξουμε θετικά τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας και η δικιά μας η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά έχουμε επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Παίρνουμε το βάρος του δρόμου τής ειρηνικής συνεννόησης της διπλωματίας και της ανάπτυξης θετικής ατζέντας στον περίγυρό μας» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε «όσους συμβάλανε στο να προωθηθεί αυτή η απόφαση από το παρελθόν».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
75 χρόνια οστά 7.796 Ελλήνων φαντάρων και αξιωματικών ασπρίζανε στον ήλιο. Είναι καιρός να τους δοθούν οι τιμές που συνηθίζονται στους νεκρούς. Αφού το επέτρεψε η φίλη γείτονας...