Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική απασχόλησε την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού ενώ εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση. 


Επισήμως το lockdown και τα αυστηρά μέτρα έχουν ισχύ έως και τις 8 Μαρτίου, ωστόσο ήδη χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης κάνοντας λόγο για «υπομονή δύο εβδομάδων» σε μία περίοδο που τόσο το ιικό φορτίο όσο και τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

 

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο «πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού», ενώ αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα. Κυβέρνηση και επιτροπή αναζητούν μια πιθανή λύση σε «έξυπνα» μέτρα ώστε να αρθεί εν μέρει το lockdown και να ανοίξει εκ νέου η αγορά. 

 

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.


Η πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη τόνισε σήμερα πως, χθες το βράδυ η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην περιφέρεια άγγιζε το 93%. Το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερες κλίνες με τη μετατροπή απλών κλινών και ΜΕΘ σε κλίνες COVID, με παράλληλη χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέα για τους ασθενείς που δεν πάσχουν από Covid-19.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr