Κόντρα και σκληρές εκφράσεις μεταξύ Πολάκη- Πατούλη για τη μικρή Νεφέλη: «Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ενός παιδιού»

Κόντρα και σκληρές εκφράσεις μεταξύ Πολάκη- Πατούλη για τη μικρή Νεφέλη: «Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ενός παιδιού» Facebook Twitter
1

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γιώργο Πατούλη με αφορμή την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για συγκέντρωση χρημάτων για τη 10χρονη Νεφέλη που πρέπει να θεραπευτεί στο εξωτερικό.

Την κόντρα ξεκίνησε ο αν. υπουργός Υγείας μέσω ανάρτησης στο Facebook. Εκεί παραπέμπει σε δημοσίευμα του site «Στο κόκκινο» με τίτλο «Η μικρή Νεφέλη μπορεί να εγχειριστεί στην Ελλάδα – Επικοινωνιακό σόου από τον Γ. Πατούλη».

Σε αυτό αναφέρεται «η επέμβαση αφαίρεσης όγκου που χρειάζεται η μικρή Νεφέλη, μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ακριβώς δίπλα, δηλαδή, από το "Αγία Σοφία" όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα το παιδί. Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα είχε ήδη στείλει το παιδί στο εξωτερικό, όπως κάνει διαχρονικά για εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο». Η δήλωση αποδίδεται στον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλο, ο οποίος με αφορμή την καμπάνια συλλογής χρημάτων με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επιτίθεται στον Γιώργο Πατούλη, λέγοντας ότι «ένα μικρό άρρωστο παιδί έγινε αντικείμενο επικοινωνιακού παιχνιδιού από τον κ. Πατούλη».

Ο Παύλος Πολάκης γράφει στο Facebook: «Ποσο θα ξεφτυλιστεις ακόμα Πατουλη στην προσπάθεια σου να κανεις αντιπολίτευση στο υπουργείο υγείας ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ;;;;;;;; Πόση ψευτιά και υποκρισία θα χρησιμοποιήσεις πατώντας στον ανθρώπινο πόνο ;;;;;;».

Μετά την επίθεση Πολάκη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με τίτλο «Ντροπή σας βολεμένε κ. Πολάκη που παίζετε πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του». Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

«Ο εθνικός υβριστής Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζει ένα επαίσχυντο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη ενός παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο Π. Πολάκης χωρίς ίχνος ντροπής απαξιώνει τον αγώνα της Νεφέλης ενάντια στον καρκίνο και την προσπάθεια χιλιάδων συνανθρώπων μας να τη βοηθήσουν να πάει σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Ενημερώνουμε τον ανάλγητο άνθρωπο και καταστροφικό για τη χώρα πολιτικό Παύλο Πολάκη ότι το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. αποφάσισε να ανταποκριθεί στην απελπισμένη έκκληση των γονιών της μικρής Νεφέλης, βασιζόμενο σε έγγραφο που υπογράφουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες και στο οποίο προτείνουν τη μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού (πατήστε εδώ). Μάλιστα ο θεράπων ιατρός επικοινώνησε ο ίδιος με το Κέντρο στην Ιταλία και τους ζήτησε να δεχτούν να χειρουργήσουν το παιδί (πατήστε εδώ) και μάλιστα το αργότερο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω του επείγοντος της μορφής της νόσου.

Ενημερώνουμε επίσης το πρωτοπαλίκαρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλο ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να σέβεται τις γνωματεύσεις των θεραπόντων ιατρών ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να πάει σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού και όχι να αποφασίζει αυθαίρετα ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν εξετάσει την ασθενή, οι γιατροί που πιθανολογείται ότι μπορούν να το αναλάβουν.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σε πλήρη σύνθεσή του, αποφάσισε ομόφωνα να ανταποκριθεί στην έκκληση δύο απελπισμένων γονιών και να βοηθήσει ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Σε αυτή την περίπτωση θα θέλαμε σίγουρα να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.

Ο Παύλος Πολάκης που κατέστρεψε τη δημόσια υγεία και υπογράφει καθημερινά ελαφρά τη καρδία τη θανατική καταδίκη χιλιάδων ασθενών που καταλήγουν περιμένοντας το ασθενοφόρο ή για να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, όχι μόνο έκλεισε την πόρτα στην ελπίδα για τη Νεφέλη αλλά εγκαλεί και όλους εμάς που τη βοηθήσαμε.

Ντροπή σας βολεμένε κύριε Πολάκη».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ