Κοντονής: Σε ακροδεξιό κατήφορο η ΝΔ

Κοντονής: Σε ακροδεξιό κατήφορο η ΝΔ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Για «ακροδεξιό κατήφορο» κατηγορεί την ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τη θέση που πήρε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα.


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός εγκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτικές σκοπιμότητες «όπως πάντοτε».

«Η πολιτική της ΝΔ έχει πάρει έναν ακροδεξιό κατήφορο, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση από θέσεις αυτού του τύπου και επιπέδου, ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις που είχαν ακουστεί στο παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου, για σχέσεις με την τρομοκρατία, καθοδήγηση της 17Ν κτλ. Έχουμε ένα ξαναζεσταμένο φαΐ, μία επανάληψη», ανέφερε ο κ. Κοντονής.


Όπως είπε, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εξαγγείλει από τον Μάιο ότι οι φυλακές Κορυδαλλού θα πρέπει να καταστούν φυλακές υποδίκων, καθώς «είναι αδιανόητο» να βρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι για σοβαρά αδικήματα σε έναν χώρο φυλακής.

«Είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές κάθε τρεις και λίγο από επαρχιακές φυλακές στο κέντρο για υπόδικους που έχουν δίκες στην Αθήνα», πρόσθεσε, επιμένοντας ότι η Επιτροπή Μεταγωγών είναι το όργανο που παίρνει τις σχετικές αποφάσεις, «αποκλειστικά και κυρίαρχα».

«Είναι δυνατόν να ακούμε αιτιάσεις για αποφάσεις της Επιτροπής Μεταγωγών, λες και τις παίρνει η κυβέρνηση; Είναι τρέλα», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως όταν ένας κρατούμενος έχει τις προϋποθέσεις να υποβάλει ένα αίτημα και αυτό γίνεται δεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμοστεί ο νόμος. 

Κλείνοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι «πολύ σωστά» έπραξε ο πρωθυπουργός και έδωσε συγχαρητήρια στην αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, προσθέτοντας ότι οι αντιδράσεις τον «εξέπληξαν δυσάρεστα», σχολιάζοντας έτσι εμμέσως την κριτική που δέχθηκε ο πρωθυπουργός από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αφού δόθηκε η εντολή αποποίησης ευθυνών για τους δεκάδες ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί από την ανικανότητα των πραξικοπηματιών, τώρα θα παιχτεί το χαρτί της "δεξιάς". Όσο φτάνει το τέλος η χυδαιότητα αυτών των περιτριμμάτων θα ξεφύγει από κάθε όριο.