Κοντονής: Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι εγκληματική ιδεολογία

Κοντονής: Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι εγκληματική ιδεολογία Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, προσθέτοντας ότι «αν και δικαίως έχει κατηγορηθεί εκείνο το μοντέλο του κομμουνισμού που παρήγαγε αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης που παρήγαγε εγκλήματα, ο κομμουνισμός, ως ιδεολογία, δεν έχει παράξει μόνο αυτό το φαινόμενπ».


Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κοντονής υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην παραστεί στο συνέδριο που διοργανώνει η εσθονική προεδρία της ΕΕ, καθώς επιχειρείται ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό.


Χαρακτήρισε «σοβαρότατο λάθος να απευθύνουν μομφή στην ανανεωτική Αριστερά ότι δίνει άλλοθι στα εγκλήματα του σταλινισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέχεια των κομμάτων της ανανεωτικής Αριστεράς, δημιουργήθηκε ως αντίσταση στον δογματικό μαρξισμό που ονόμασαν σοσιαλισμό στη μαρξιστική Ευρώπη». Πρόσθεσε επίσης: «Εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζιστές». Είναι πρωτοφανές να υποστηρίζεται ότι «όποιος δεν ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό δίνει άλλοθι στα εγκλήματα της σταλινικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά.


«Η στάση μας ήταν μια στάση αρχής, εξεπλάγην με τις αντιδράσεις των κομμάτων γιατί συγκρούονται με αυτά που είχαν πει στην Ευρωβουλή» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι πριν από μερικά χρόνια όλα τα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν ταχθεί κατά της προσπάθειας εξίσωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό.

Ακόμη, είπε ότι «ο Κ. Χατζηδάκης είχε ψηφίσει αρνητικά στο ευρωκοινοβούλιο και τώρα μας κατηγορεί». Κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ ότι έχει υιοθετήσει ακροδεξιά ρητορική και λογική και έκανε λόγο για κατήφορο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού, όπως είπε, υιοθετεί για πρώτη φορά τον αντικομμουνισμό. «Από ένα κόμμα της κεντροδεξιάς έχει μεταβληθεί σε σκληρό κόμμα της δεξιάς, θα έλεγα της ακροδεξιάς, λόγω της ρητορικής που υιοθετεί, ενώ έχουμε και μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς συντηρητικές κατευθύνσεις».


Στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μην παραστεί στο συνέδριο, «που είναι οριοθετημένο πολιτικά και ιδεολογικά», απάντησε: «Μη νομίζετε ότι δεν με απασχόλησε το να πάω στο συνέδριο. Αλλά δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις μέσα από αυτές τις συναντήσεις. Από τη στιγμή που τα κόμματα στο παρελθόν είχαν μια τέτοια εθνική γραμμή να μην ταυτίσουν τον κομμουνισμό και το ναζισμό».


Είπε πως η εσθονική προεδρία «εκφεύγει των ορίων της με το συνέδριο αυτό γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για ένα τέτοιο θέμα. Θα έπρεπε αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει ως κρατική υπόσταση και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ».

«Δεν υπάρχει θέμα Εξεταστικής»

«Δεν υπάρχει θέμα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας με τον καταδικασμένο στον Κορυδαλλό Γιανουσάκη για το πλοίο με τα ναρκωτικά», δήλωσε επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι ο Π. Καμμένος έκανε ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης παραπέμποντας τον ισοβίτη να παραδώσει τα στοιχεία, που υποστήριζε πως έχει, στις αρχές.


Είπε ότι «είναι ψευδές και συκοφαντικό να μιλούν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός δεν παρενέβη στους δικαστικούς. Προέτρεψε έναν κρατούμενο να πει αυτά που γνωρίζει γιατί ο ίδιος εξέφρασε αυτή την άποψη και εγγυήθηκε για την ασφάλειά του επειδή ο ίδιος είπε ότι φοβάται για τη ζωή του».

«Όταν μιλάμε για 2 τόνους ηρωίνης, πού είναι το κακό να προτρέψει ένας υπουργός κάποιον να δώσει στοιχεία;» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι και αυτός θα έκανε το ίδιο αν τον είχε συναντήσει σε μια επίσκεψη του στις φυλακές και του έλεγε ότι έχει στοιχεία να καταθέσει.

«Υπήρχε σχέδιο εμπρηστών στη Ζάκυνθο»

Για τις φωτιές στη Ζάκυνθο επέμεινε: «Δεν έχει ερωτηματικό πως υπήρχε σχέδιο εμπρηστών με οικονομικά ή και πολιτικά κίνητρα για την καταπάτηση δασικών εκτάσεων και την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής. Τα έζησα από κοντά να ξεσπούν φωτιές ταυτόχρονα και σε αντίθετα γεωγραφικά τμήματα του νησιού... Ο τρόπος που μπήκαν οι φωτιές ήταν επαγγελματικός».


Σε ό,τι αφορά την οικονομία και την τρίτη αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι τόσο οι εταίροι όσο και οι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν ότι γίνεται ορθή διαχείριση της κατάστασης και εκτίμησε πως η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα απ' ό,τι οι προηγούμενες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια