Κωνσταντοπούλου: Η επιτροπή για το χρέος επικρίνεται από όσους αισθάνονται να απειλούνται

Κωνσταντοπούλου: Η επιτροπή για το χρέος επικρίνεται από όσους αισθάνονται να απειλούνται Facebook Twitter
H Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, υπεύθυνη για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών και ο Δρ. Eric Toussaint, Επιστημονικός Συντονιστής Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, παρευρίσκονται στη συνέντευξη Τύπου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
1

Η Επιτροπή για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους συγκεντρώνει τα πυρά εκείνων που αισθάνονται ότι απειλούνται, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εκείνοι που λυσσομανούν αντιδρώντας σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι εκείνοι που σπεύδουν στην πραγματικότητα να αυτοπροσδιοριστούν ως οι θιγόμενοι από μια διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας. Όταν έχουν και τη δημοσιογραφική ιδιότητα αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερα», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με το Mega.

Έκανε λόγο για «εντυπωσιακή προσπάθεια» να «συκοφαντηθεί η λειτουργία της επιτροπής με σενάρια δήθεν κλειστής και απομονωμένης διαδικασίας», υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά υπήρξε επιτροπή που μπορούσαν να προσέλθουν οι πάντες.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην παρέμβαση ενός φοιτητή, στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου εργασιών της επιτροπής, τονίζοντας πως «περιέγραψε τη συνειδητοποίηση του τι σημαίνει η οφειλή αποπληρωμής του χρέους ως μια εμπειρία εκείνου ο οποίος απήχθη, τον πέταξαν σε μια βάρκα στη μέση του ωκεανού και αντελήφθη ότι πρέπει να κάνει κουπί χωρίς να ξέρει το γιατί».

«Νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσουμε σε ένα από τα επόμενα σποτ από αυτά που ενοχλούν πολύ για να δείξουμε τι θα πει αυτή η υποχρέωση για τις νέες γενιές», είπε αναφερόμενη στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το trailer που προβάλλεται από σήμερα στην τηλεόραση της Βουλής.

Η πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι όλοι οι διεθνείς προσκεκλημένοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς και πως κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν παίρνει την παραμικρή αμοιβή, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που θα καλυφθεί είναι τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και σίτισης των διεθνών προσκεκλημένων.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ