Κωνσταντοπούλου έξω από Μαξίμου:Οι μνημονιακοί εκβιασμοί και η ασφυξία των θεσμών είναι βία κατά του Συντάγματος

Κωνσταντοπούλου έξω από Μαξίμου:Οι μνημονιακοί εκβιασμοί και η ασφυξία των θεσμών είναι βία κατά του Συντάγματος Facebook Twitter
4

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να αποταθεί στο κοινοβούλιο και δια του κοινοβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό αποτελεί μια απόφαση η οποία δικαιώνει την δημοκρατική επιταγή και τη λαϊκή εντολή», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προσήλθε στο Μαξίμου λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα.


«Το άρθρο 'ένα ένα τέσσερα', το άρθρο 120 του σημερινού μας Συντάγματος προβλέπει ότι η τήρηση του Συντάγματος και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Και ακόμη ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», είπε η Πρόεδρος της Βουλής η οποία τόνισε ότι «Οι μνημονιακοί εκβιασμοί, η ασφυξία που επιχείρησαν να επιβάλουν οι λεγόμενοι θεσμοί αποτελεί βία κατά του Συντάγματος και κατά της Δημοκρατίας. Και την απάντηση αντίστασης καλείται να δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στο δημοψήφισμα».


«Οι δανειστές επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται και τον λαό που δεν υποτάσσεται, δεν πειθαρχεί. Η κυβέρνηση ανέλαβε μιαν ιστορική πρωτοβουλία, 41 χρόνια από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, να υλοποιήσει την αμεσοδημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος και να δείξει εμπιστοσύνη στο λαό», είπε η πρόεδρος της Βουλής.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Για φαντάσου! Το 2011 η πρόταση του Γ.Παπανδρέου να γίνει δημοψήφισμα για να εγκρίνει ο λαός τη συμφωνία που είχε κάνει ο ίδιος μετα από σκληρή διαπραγμάτευση και που δεν ήθελε η αντιπολίτευση, ήταν εκβιαστικό δίλημμα, τρυκ και τυχοδιωκτισμός.Το 2015 αυτοί που τότε είχαν ξεσηκώσει τον λαό εναντίον του δημοψηφίσματος, τώρα το χαρακτηρίζουν δημοκρατικό δικαίωμα, ιστορική πρωτοβουλία και αμεσοδημοκρατία.Ή στραβός είναι ο γιαλός ή αυτοί στραβά αρμενίζουν.
Χωρίς σκληρή διαπραγμάτευση δεν θα έκλεινε μια συμφωνία για κούρεμα χρέους πάνω από 100 δις και χρηματοδότηση με πάνω από 120 δις με χαμηλό επιτόκιο. Ωραία τα παραμύθια που έχουν διαδοθεί εναντίον του, αλλά καλύτερα να μας πουν οι σημερινοί σούπερ "διαπραγματευτές" πόσα ευρώ έφεραν στη χώρα μετά από πέντε μήνες σούρτα φέρτα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ