Το 2ο και 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και το 2ο Συνεργείο Ενδιάμεσης Συντήρησης Αεροπορικού Υλικού, επισκέφτηκε σήμερα ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στην Πάχη Μεγάρων.

 

«Πιστεύουμε ακράδαντα στις ικανότητες και τη θέληση των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων», έγραψε αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram

 

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, o βουλευτής της ΝΔ ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Μονάδων.

 

Η πολιτική κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

 

Μετά την κλιμάκωση της έντασης στα Ίμια, τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν δεχθεί τις επισκέψεις αρκετών πολιτικών, με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια.

 

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο», ανέφερε λίγες ημέρες νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «φωτογραφίζοντας» του υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

 

«Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Και αυτό το λέμε όλοι οι Έλληνες με μία φωνή», πρόσθεσε.

 

Κατά την χθεσινή ομιλία του στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε στην Τουρκία πως η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας.

 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «στάση ανευθυνότητας» από την τουρκική ακτοφυλακή, που με τον εμβολισμό του σκάφους του ελληνικού λιμενικού, στα Ίμια, έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.