Κικίλιας για κορωνοϊό: Πρόκληση και κίνδυνος η επιστροφή των αδειούχων στα αστικά κέντρα

Κικίλιας για κορωνοϊό: Πρόκληση και κίνδυνος η επιστροφή των αδειούχων στα αστικά κέντρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επιστροφή των αδειούχων από τις καλοκαιρινές διακοπές στα αστικά κέντρα αποτελεί την πρόκληση των επόμενων ημερών, για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Αποτελεί μια πρόκληση και έναν κίνδυνο μαζί, που έχει να κάνει τόσο με την πολιτεία όσο και με την κοινωνική ευθύνη», υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ. Αυτή είναι η χρονική περίοδος που επιστρέφει από την περιφέρεια στα αστικά κέντρα, η πιο υπερκινητική ομάδα του πληθυσμού, εξήγησε ο κ. Κικίλιας.

«Είναι αυτοί που έκαναν διακοπές και ήρθαν σε επαφή με πολύ κόσμο, οι ηλικίες 20-40 που μεταδίδουν τον ιό κατά κύριο λόγο ασυμπτωματικά και σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει η υπερμετάδοση του ιού, όπως την έχουμε δει στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες», συμπλήρωσε.

Αυτό είναι το στοίχημα των επόμενων ημερών, υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας αναφορά στην Αττική, όπου ήδη έχει υπάρξει «έκρηξη» κρουσμάτων, καθώς εκεί καταγράφηκαν τα 141 από τα συνολικά 284 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή. Αμφότεροι οι αριθμοί- τόσο για την Αττική όσο και για την Ελλάδα συνολικά- αποτελούν νέα ημερήσια ρεκόρ.

«Μιλάμε για πολύ κόσμο ο οποίος επιστρέφει και στην Αττική, που είναι επιβαρυμένη αυτή την εποχή, όπως βλέπουμε από την επιδημιολογική καμπύλη, και στη Μακεδονία και γενικά στα αστικά κέντρα», είπε ο υπουργός Υγείας, κάνοντας έκκληση για τη χρήση μάσκας όπως και για την τήρηση των βασικών κανόνων προστασίας.

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρέπει αυτοί οι νέοι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, δηλαδή με τους γονείς τους, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ή με ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και ενδεχομένως θα μπορούσε να τους δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα εάν και εφόσον κολλήσουν τον ιό», υπογράμμισε ακόμη, αναφερόμενος στους αδειούχους που επιστρέφουν.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι 6.000 που προσλήφθηκαν «θα παραμείνουν στη μάχη είτε λήγει η σύμβασή τους άμεσα, είτε σε κάποιους μήνες. Οι συμβάσεις αυτές θα επεκταθούν και θα ανανεωθούν». Παράλληλα παρέπεμψε σε ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ότι «επίκεινται οι διαδικασίες της μονιμοποίησης, με κριτήρια φυσικά, των επικουρικών νοσηλευτών μας οι οποίοι είχαν προσληφθεί εν μέσω Covid και προ Covid».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης από Φόρουμ Δελφών: «Ζητώ να μας εμπιστευθεί ο λαός, θα είμαστε δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές»

Πολιτική / Ανδρουλάκης από Φόρουμ Δελφών: Ζητώ να μας εμπιστευθεί ο λαός, θα είμαστε δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές

«Για να κυβερνήσουμε πρέπει να νικήσουμε στις 9 Ιουνίου και να γίνουμε ισχυρή αντιπολίτευση» τόνισε από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM