Κικίλιας για καύσωνα «Κλέων»: Δεν είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για την Ελλάδα

Κικίλιας για καύσωνα «Κλέων»: Δεν είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για την Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε εγρήγορση κάλεσε τους πολίτες, τους δήμους και όλους τους φορείς ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, για τον καύσωνα «Κλέων». 

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας στην ευρεία υπουργική διάσκεψη για τον καύσωνα «Κλέων», «όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εναρμονισμένος για τις ημέρες που έρχονται».

«Δεν είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τη χώρα μας, και τις μεσογειακές χώρες, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε προσοχή και προστασία πρώτα από όλα για τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, τα βρέφη, τα ζώα συντροφιάς και ειδική μέριμνα για τους εργαζομένους.

Ο υπουργός απηύθυνε επίσης παράκληση προς όλους τους πολίτες για «μέγιστη δυνατή ευθύνη». «Δεν επιτρέπονται, ειδικά αυτές τις μέρες, συμπεριφορές αμέλειας σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς», είπε.

Θα ακολουθήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις από τα υπουργεία που συμμετείχαν, ανά τομέα ευθύνης τους, σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM