Κερδισμένος από ευνοϊκή διάταξη για τις συντάξεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλαούρας

Κερδισμένος από ευνοϊκή διάταξη για τις συντάξεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλαούρας Facebook Twitter
1

Στους ευνοημένους μιας διάταξης, που καταγγέλλεται ως φωτογραφική, φέρεται να περιλαμβάνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ως συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η διάταξη, την οποία έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, εξαιρεί τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στην κατηγορία αυτή ανήκει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, που είναι άμεσα ωφελούμενος.

Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».

Πάντως, όπως μεταδίδει ο Σκάι, σύμφωνα με ορισμένους νομικούς, ειδικούς στο ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι της Τραπέζης της Ελλάδος έχουν εξαιρεθεί από τις γενικές συνταξιοδοτικές διατάξεις καθώς θεωρούνται υπάλληλοι της ΕΚΤ.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM