Κατρούγκαλος: Οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εξηγούν την τουρκική νευρικότητα στο Αιγαίο

Κατρούγκαλος: Οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εξηγούν την τουρκική νευρικότητα στο Αιγαίο Facebook Twitter
SOOC
0

Η «νευρική συμπεριφορά» της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, οφείλεται εν μέρει στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού ακόμα και ο ίδιος «ο Ερντογάν συνέδεσε αυτά που γίνονται στο Αιγαίο με αυτά που γίνονται στην Κύπρο» εξήγησε ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτιμά πως οι γεωτρήσεις στην Κύπρο θα συνεχιστούν κανονικά και αυτό εξηγεί την «νευρικότητα από την τουρκική πλευρά».

Ο αναπληρωτής υπουργός θεωρεί πως η κατάσταση εκτονώνεται αλλά αυτό δεν θα πρέπει να συνοδευτεί από έλλειψη εγρήγορσης της ελληνικής πλευράς. 


Σχολιάζοντας τον εμβολισμό ελληνικού σκάφους στα Ίμια, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως η στάση της Αθήνας θα πρέπει να είναι ένας συνδυασμός «αποφασιστικότητας και ψυχραιμίας».

«Το διεθνές δίκαιο στηρίζει απολύτως τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και ακριβώς γι αυτό δεν έχουμε κανέναν λόγο να προχωρούμε σε τυχοδιωκτισμούς, όπως κάνουν πολλοί άλλοι στην περιοχή μας. Λογικό είναι να μας απασχολεί, δεν πρέπει να μας φοβίζει», πρόσθεσε.

«Novartis: Εξίσου προβληματική με τη μήνυση Σαμαρά η σιωπή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων»

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και χαρακτήρισε «μείζον θεσμικό ατόπημα» τη μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά των Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ελένης Τουλουπάκη -εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Χρήστου Nτζούρα- εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών, Στυλιανού Μανώλη -αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατά των δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

«Η προσπάθεια να τρομοκρατηθούν δικαστικοί λειτουργοί», σημείωσε, «φέρνει μνήμες άλλες, κακές, την περίοδο που δικαστικοί σαν τον Σαρτζετάκη ή τον εισαγγελέα Δελαπόρτα, που διερευνούσαν την έρευνα για τη δολοφονία του Λαμπράκη, ήταν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων - όχι τόσο από το παρακράτος, όσο από τους ανωτέρους τους, τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».


« «Αν υποθέσουμε ότι είχε δίκαιο ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να είναι βαρύς ο πέλεκυς της κριτικής των δικαστικών απέναντι στους φερόμενους ως παραβάτες του όρκου τους δικαστές. Αν, όμως, δεν συμβαίνει αυτό -όπως νομίζω ότι προφανές είναι ότι δεν συμβαίνει- πρέπει να τους υπερασπίσουν. Η σιγή από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι σχεδόν εξίσου προβληματική με την άσκηση της μήνυσης».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM