Επαφές με Ρώσους αξιωματούχους έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Μόσχα, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη. Σήμερα συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου, κατά την οποία «επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών. Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, συνεχίζονται. Θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων», όπως είπε.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντηση, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, η θέση της Κυβέρνησης είναι κατά των κυρώσεων που έχουν παρθεί κατά της Ρωσίας. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα προκειμένου αυτές οι κυρώσεις να σταματήσουν για το καλό όλων. Οι κυρώσεις που έλαβε η Ευρώπη κατά της Ρωσίας έπληξαν και την Ευρώπη. Η Ελλάδα με τις κυρώσεις αυτές πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα. Θα προσπαθήσουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε να βοηθήσουμε στο να σταματήσουν οι κυρώσεις για το καλό και της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Καλάσνικοφ δώρισαν στον Καμμένο κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα

 

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο το δώρο που έλαβε ο Έλληνας υπουργός από εκπροσώπους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό, μη λειτουργικό καλάσνικοφ τύπου ΑΚ-74, με ξιφολόγχη.

 

Καλάσνικοφ δώρισαν στον Καμμένο κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα

Καλάσνικοφ δώρισαν στον Καμμένο κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα