Και ο Γερμανός αντικαγκελάριος παίρνει αποστάσεις από τον Σόιμπλε

Και ο Γερμανός αντικαγκελάριος παίρνει αποστάσεις από τον Σόιμπλε Facebook Twitter
4

Αποστάσεις από τον Σόιμπλε παίρνει ακόμη και ο αντικαγκελάριος και κυβερνητικός  εταίρος της Μέρκελ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος δήλωσε σχετικά με την αρνητική απάντηση του γερμανού υπ. Οικονομικών ότι  «δεν πρέπει να λέμε "ναι" ή "όχι" τόσο γρήγορα».

 «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τώρα την πόρτα στην Ελλάδα. Πρέπει να αρχίσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά. Υπάρχουν λόγοι που δεν μπορούμε να πούμε ναι στους Έλληνες. Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους Έλληνες» σημείωσε ο σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ που είναι και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι κόντρα στο Βερολίνο πάει και η Κομισιόν που διά κύκλων του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έκανε λόγο για λογικό ελληνικό αίτημα και σημείωσε με νόημα ότι τις αποφάσεις θα τις πάρουν 19 χώρες στις 16.00 άυριο στο Γιούρογκρουπ.

Εν τω μεταξύ η βρετανική Guardian σε δημοσίευμα της σημειώνει ότι ενώ η Ελλάδα έχει σηκώσει ουσιαστικά λευκή σημαία οι δανειστές δεν επιθυμούν πραγματικά διαπραγμάτευση αλλά συνθηκολόγηση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM