Καβγάς στον αέρα μεταξύ Κικίλια και Κούλογλου: «Ο Τσίπρας έδωσε τη Μακεδονία και πήρε μια γραβάτα»

Καβγάς στον αέρα μεταξύ Κικίλια και Κούλογλου: «Ο Τσίπρας έδωσε τη Μακεδονία και πήρε μια γραβάτα» Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
3

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για τη συμφωνία με τα Σκόπια εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «έδωσαν "μακεδονικό" έθνος, ταυτότητα, γλώσσα, ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού».

«Ο κ. Τσίπρας χθες και, ενώ δίπλα του δερνόταν ο κόσμος της Μακεδονίας, έδωσε τη Μακεδονία στα Σκόπια και πήρε μια γραβάτα. Μαζί του χέρι-χέρι και ο κ. Καμμένος και το κόμμα του που είναι το Α και το Ω του τυχοδιωκτισμού. Πάνω από το 70% είναι ενάντια στη συμφωνία, αλλά και το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 68% δε συμφωνεί με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης» είπε ο κ. Κικίλιας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως είναι προφανές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πρόβλημα.

«Πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ αποχωρούν, γιατί θεωρούν ότι η αξιοπρέπεια, η τιμή τους και η Μακεδονία δε μπαίνουν σε διαπραγμάτευση για καμία καρέκλα. Το 3% του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπείς σε αυτά που προεκλογικά έλεγαν. Οι πασοκογενείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τρέμουν τα χέρια τους, σκεπτόμενοι τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου για την ψυχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία και ότι δεν θα τη δώσουμε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως «έκανε το καθήκον της κοινοβουλευτικά, αναδεικνύοντας τον πολιτικό εμπαιγμό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής, στο οποίο ο κ. Τσίπρας κοίταξε μόνο το πολιτικό του μέλλον κάποιων μηνών».

Όπως δήλωσε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία, καθώς, δυστυχώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην εκπροσωπεί το όλον του ελληνικού λαού και να εκπροσωπεί μόνο το κόμμα του.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς η υπογραφή αυτής της συμφωνίας δημιουργεί τετελεσμένα.

«Την ευθύνη την έχει απόλυτα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών. Είναι πλέον εμφανές ότι το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία» είπε.

Ο κ. Κικίλιας αποχώρησε από την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, όταν ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε την Ελλάδα «ψωροκώσταινα». Ο ίδιος ζήτησε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει και όταν αυτό δεν έγινε αποχώρησε.

Δείτε το βίντεο:

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Eντάξει, δεν τον παρεξηγώ τον Κικίλια, ασχολήθηκε αργά με τα κοινά και έπρεπε να έρθει η φετινή Eurovision για να μάθει ότι το επίσημο όνομο που φέρει διεθνώς το γειτονικό κράτος από το 1995 με την υπογραφή του Παπούλια ως ΥπΕξ είναι πγ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Κάποιος να το πει και στην Κορακάκη.
Δε θα σας βλάψει να μάθετε πώς η επίσημη ονομασία της γειτονικής χώρας είναι Πρώην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατία της Μακεδονίας έως αυτή την στιγμή.Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον ΟΗΕ και την Κομισσιον. Περαστικά σας.