Καβγάς στον αέρα μεταξύ Κικίλια και Κούλογλου: «Ο Τσίπρας έδωσε τη Μακεδονία και πήρε μια γραβάτα»

Καβγάς στον αέρα μεταξύ Κικίλια και Κούλογλου: «Ο Τσίπρας έδωσε τη Μακεδονία και πήρε μια γραβάτα» Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
3

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για τη συμφωνία με τα Σκόπια εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «έδωσαν "μακεδονικό" έθνος, ταυτότητα, γλώσσα, ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού».

«Ο κ. Τσίπρας χθες και, ενώ δίπλα του δερνόταν ο κόσμος της Μακεδονίας, έδωσε τη Μακεδονία στα Σκόπια και πήρε μια γραβάτα. Μαζί του χέρι-χέρι και ο κ. Καμμένος και το κόμμα του που είναι το Α και το Ω του τυχοδιωκτισμού. Πάνω από το 70% είναι ενάντια στη συμφωνία, αλλά και το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 68% δε συμφωνεί με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης» είπε ο κ. Κικίλιας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως είναι προφανές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πρόβλημα.

«Πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ αποχωρούν, γιατί θεωρούν ότι η αξιοπρέπεια, η τιμή τους και η Μακεδονία δε μπαίνουν σε διαπραγμάτευση για καμία καρέκλα. Το 3% του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπείς σε αυτά που προεκλογικά έλεγαν. Οι πασοκογενείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τρέμουν τα χέρια τους, σκεπτόμενοι τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου για την ψυχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία και ότι δεν θα τη δώσουμε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως «έκανε το καθήκον της κοινοβουλευτικά, αναδεικνύοντας τον πολιτικό εμπαιγμό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής, στο οποίο ο κ. Τσίπρας κοίταξε μόνο το πολιτικό του μέλλον κάποιων μηνών».

Όπως δήλωσε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία, καθώς, δυστυχώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην εκπροσωπεί το όλον του ελληνικού λαού και να εκπροσωπεί μόνο το κόμμα του.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς η υπογραφή αυτής της συμφωνίας δημιουργεί τετελεσμένα.

«Την ευθύνη την έχει απόλυτα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών. Είναι πλέον εμφανές ότι το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία» είπε.

Ο κ. Κικίλιας αποχώρησε από την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, όταν ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε την Ελλάδα «ψωροκώσταινα». Ο ίδιος ζήτησε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει και όταν αυτό δεν έγινε αποχώρησε.

Δείτε το βίντεο:

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα του 2030 χτίζεται σήμερα» - Το κυριακάτικο μήνυμά του

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα του 2030 χτίζεται σήμερα» - Το κυριακάτικο μήνυμά του

Το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού από την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς των μακροοικονομικών ανισορροπιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έως τις αλλαγές στο ΕΣΥ, τη δημόσια διοίκηση, την εργασία και την πολιτική προστασία
THE LIFO TEAM
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλλαγές στην κυβέρνηση: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Πιθανή μία έκπληξη για το υπ. Μεταφορών

Στο επίκεντρο το κενό του Νίκου Ταγαρά που έφυγε από τη ζωή και η θέση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη μετά την εκλογή του ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
THE LIFO TEAM
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «επιτέθηκε» στον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενη στην περίοδο της θητείας του ως πρωθυπουργός αλλά και στο νέο του κόμμα, αμφισβητώντας το γεγονός ότι έρχεται δεύτερο στις δημοσκοπήσεις
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα - Πού καταγράφεται η Καρυστιανού

Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφει η νέα μέτρηση της GPO, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί προβάδισμα και τα νέα πολιτικά εγχειρήματα Τσίπρα και Καρυστιανού να αλλάζουν τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Eντάξει, δεν τον παρεξηγώ τον Κικίλια, ασχολήθηκε αργά με τα κοινά και έπρεπε να έρθει η φετινή Eurovision για να μάθει ότι το επίσημο όνομο που φέρει διεθνώς το γειτονικό κράτος από το 1995 με την υπογραφή του Παπούλια ως ΥπΕξ είναι πγ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Κάποιος να το πει και στην Κορακάκη.
Δε θα σας βλάψει να μάθετε πώς η επίσημη ονομασία της γειτονικής χώρας είναι Πρώην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατία της Μακεδονίας έως αυτή την στιγμή.Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον ΟΗΕ και την Κομισσιον. Περαστικά σας.