Η Πλεύση Ελευθερίας κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου όπως ανακοίνωσε επισήμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου με μήνυμά της στο Facebook.

 

Η παράταξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ήταν όγδοο κόμμα στις ευρωεκλογές πίσω από το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Συγκεντρώνοντας το 1,61% των ψήφων, η Πλεύση Ελευθερίας ξεπέρασε το Ποτάμι (1,51%), την Ένωση Κεντρώων (1,45%) αλλά και την ΛΑΕ (0,56%). 

 

Χθες το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν ξανά στα πρωτοσέλιδα καθώς ο Γιάννης Βαρουφάκης «χρεώθηκε» πως απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο το ΜέΡΑ25 διέψευσε φημολογία που ανέφερε ότι το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη τείνει χείρα συμπόρευσης προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΜεΡΑ25 ανέφερε ότι «η φημολογία για «συμπόρευση με τη Ζωή» που επίμονα αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ που υποκρίνονται ότι δεν άκουσαν στη συνέντευξη τύπου πως το κάλεσμα δεν αφορά «ηγέτες» «επικεφαλής» και «προέδρους», αλλά ανήσυχους πολίτες στη βάση προγραμματικής συμφωνίας, συμπυκνώνει επακριβώς την παθογένεια που το ΜεΡΑ25 τάχθηκε να πολεμήσει».