Η Ζανέτ Τσίπρα απάντησε για τη χούντα: Συκοφαντούν τον πατέρα μου - Να μην τον πιάνουν στο στόμα τους

Η Ζανέτ Τσίπρα απάντησε για τη χούντα: Συκοφαντούν τον πατέρα μου - Να μην τον πιάνουν στο στόμα τους Facebook Twitter
3

Η Ζανέτ Τσίπρα απάντησε για τις σχέσεις του πατέρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη χούντα που κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια σπάνια δημόσια εμφάνισή της στην ΕΡΤ.

Η αδελφή του πρωθυπουργού εμφανίστηκε στην ΕΡΤ στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου και είπε:

«Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ. Στις αθλιότητες του παρελθόντος δεν απάντησα γιατί δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο των δημοσιογράφων που έγραψαν αυτά για τον πατέρα μου. Βλέπω όμως ότι θα πρέπει να υπερασπιστώ το όνομα του πατέρα μου, της ζωής και της μνήμης του πατέρα μου. Τι θα έκαναν όλοι αυτοί αν μιλούσαν για τον πατέρα τους με αυτόν τον τρόπο; Πρόκειται για συκοφαντίες και ψεύδη. Μπορεί ο αδερφός μου είναι πρωθυπουργός και έχει περιορισμούς λόγω πολιτικού πολιτισμού Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διασύρεται ο πατέρας μου για σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς ρόλους, δεν δικαιολογείται. Εγώ είμαι η κόρη του. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του, για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ. Θα με κάλυπτε μία δημόσια συγγνώμη».

 

Στο στούντιο της εκπομπής βρέθηκε και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας και αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η ιστορία:

«Το Μακελειό είχε ξεκινήσει πριν το 2015 να γράφει, αλλά έγινε εντονότερο το 2015 με την κυβέρνηση. Το περυσινό καλοκαίρι υπήρχε και πάλι κορύφωση και πολλές εφημερίδες είχαν ασχοληθεί με το υποτιθέμενο παρελθόν του θείου μου και του πατέρα μου. Τότε η ΝΔ δεν τα υιοθέτησε. Τώρα, φτάσαμε στο ατόπημα του κ. Μητσοτάκη, να το πει στη Βουλή. Το ατόπημα είναι πολύ μεγάλο και δεν αρκεί μία συγγνώμη.

Αυτή την ιστορία ξεκίνησε, αν δεν χάνω επεισόδια, πρώτος ο κ. Λεβέντης, όταν έκανε αναφορά πριν βγει στη βουλή, που έλεγε ότι ο θείος μου και ο πατέρας μου είχαν τον Σκαπανέα. Αργότερα το ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, πριν βγούμε στην κυβέρνηση. Αυτό επαναλήφθηκε σε άλλα μέσα ακροδεξιά και στο Μακελειό. Μετά το υιοθέτησαν μέσα του κ. Μαρινάκη και πλέον το ανέφερε και ο κ. Μητσοτάκης.

Τη συγγνώμη του Καρατζαφέρη δεν την θυμάμαι. Σίγουρα όμως δεν υπήρξε συνέχεια. Ο πατέρας μου και ο θείος αναλάμβαναν δημόσια έργα, από πριν τη χούντα και στη διάρκεια της χούντας είχαν πολλά προβλήματα. Πριν πέσει η χούντα, αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα, διότι δεν έπαιρναν έργα. Ο θείος μου και ο πατέρας μου δεν είχαν καμία σχέση με τον Σκαπανέα. Είναι απολύτως ψευδές. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ακριβώς αυτό, αλλά η ιστορία συνεχίστηκε με τον κ. Γεωργιάδη και άλλους.

Το 1972 ο πατέρας και ο θείος μου έφυγαν και επέστρεψαν μετά τη χούντα. Υπάρχει κάτι άλλο που είναι πιο σοβαρό. Είναι πολύ μεγάλη αθλιότητα να κατηγορείται ένας άνθρωπος που είχε αντίσταση μέσα στη χούντα. Ο πατέρας μου, με το που έγινε το πραξικόπημα, το 1967, ενεργοποιήθηκε με άλλους από την Ένωση Κέντρου και ίδρυσαν τη 10, που έκαναν και ένοπλες ενέργειες. Ορισμένοι μάλιστα, λένε ότι ο πατέρας μου ήταν και από τους πιο ενεργούς. Συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 1967. Ο πατέρας μου συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 1968. Τότε είχαν συλληφθεί η μητέρα μου, ο θείος μου ο Παύλος (πατέρας του Αλέξη), για να συλλάβουν τον πατέρα μου. Θυμάμαι τον πατέρα μου να τρέχει να βοηθήσει στο Πολυτεχνείο. Αντίστοιχη ιστορία, αλλά λιγότερο ενεργός, είχε και ο θείος μου ο Παύλος. Μετά βοηθούσαν στο ΠΑΣΟΚ, δίχως να ζητούν εξαργύρωση γι' αυτή τη βοήθεια.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης, ένας από τους συντρόφους του πατέρα μου, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα. Μετά από αυτό, οι περισσότεροι απενεργοποιήθηκαν. Πρώτα απ' όλα, πλούσιοι δεν υπήρξαμε ποτέ. Ούτε η δική μου οικογένεια, ούτε του θείου μου. Η βοήθεια στο ΠΑΣΟΚ ήταν ανιδιοτελής. Αυτό θυμάμαι.

Τόσο τον πατέρα μου, όσο και τον θείο μου, είχαν την τύχη να τους γνωρίζουν χιλιάδες άνθρωποι και υπήρχε γενική εκτίμηση στο πρόσωπό τους. Εγώ περίμενα, τουλάχιστον από το ΚΙΝΑΛ, που γνώριζαν τον πατέρα μου και τον θείο μου, να βγουν να πουν κάτι. Έχουν πλησιάσει τόσο πολύ στη ΝΔ, που μάλλον δεν έχουν σχέση πλέον με το ΠΑΣΟΚ.

Ο πατέρας μου ήταν πολύ δραστήριος, είχε εμπλακεί και στα διοικητικά του ΟΦΗ. Μετά την καταδίκη του το 1968, έμεινε για ένα διάστημα στην Κρήτη. Αργότερα βρέθηκε στην Αθήνα και μπήκε στον Παναθηναϊκό, όπου ήταν υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος στην ομάδα του Γουέμπλεϊ. Δεν διόριζε η χούντα το Δ.Σ. στον Παναθηναϊκό. Ήταν μία δραστηριότητα, όπως και η ανάληψη δημοσίων έργων, που ξεκίνησε από πριν τη χούντα. Δεν διορίστηκε από κανέναν.

Η φωτογραφία που αναφέρονται όλοι για τον άνθρωπο πίσω από τον Παττακό, δεν είναι ο θείος μου. Η φωτογραφία έχει δημοσιευτεί πολλές φορές και πρόσφατα σε μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό. Έγραφαν για το χουντικό παρελθόν του πατέρα του πρωθυπουργού και στη λεζάντα έγραφαν ότι αυτός δεν είναι ο πατέρας του πρωθυπουργού.

Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να υπερασπίσουμε πολιτικά τη μνήμη του. Η προσβολή αυτή παραμένει για πολιτικούς λόγους. Ο στόχος, μετά το τελευταίο ατόπημα, πρέπει να υπάρξει μία συγγνώμη και μία αποκατάσταση.

Πέρυσι, όταν υπήρξε η κορύφωση για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν το υιοθέτησε. Τώρα τι έγινε; Πάντα υπήρξαν μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ ηγετών, αλλά αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στον πάτο. Δεν υπάρχει προηγούμενο. Αυτό δείχνει ένα μεγάλο αδιέξοδο για τη ΝΔ. Η ΝΔ είναι επικίνδυνη και δεν κάνει για κυβέρνηση, αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρω αν κάνει για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εμένα κυριαρχεί ότι υπάρχει μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν εξετάζει το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, που επαναφέρει όσα χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και να παρουσιάσει το πρόγραμμά της. Ασκεί μία αντιπολίτευση κατωτέρου επιπέδου, ενώ έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη δύναμη ορισμένα μίντια που στηρίζονται στα fake news. Δεν αξίζει αυτό στον πατέρα και στον θείο μου. Μπορούν να τους κρίνουν για άλλα πράγματα, αλλά όχι ως χουντικούς.

Μακάρι να υπάρξει ένα ως εδώ, αλλά αμφιβάλλω. Η ενασχόλησή μας τις τελευταίες μέρες ήταν το Μάτι. Που έκαναν πολιτική πάνω σε μία τραγωδία. Μετά οι διακοπές του πρωθυπουργού. Μάλλον θα δούμε πάλι το Μάτι στη συνέχεια και άλλες φωτογραφίες, αλλά δίχως πολιτική συζήτηση.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είχε πει αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης ήταν ανοιχτά φιλοχουντικοί στο ΛΑΟΣ και ο ένας είχε και παρελθόν. Είναι θράσος να μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι. Σέβομαι το παρελθόν του κ. Ιωαννίδη και γι΄αυτό θα είμαι φειδωλός. Υπήρξαν κάποα δημοσιεύματα. Ο Φοίβος Ιωαννίδης είμαι βέβαιος ότι θα είπε τη γνώμη του για τον κ. Χαλκιαδάκη και δεν είναι καλή, και μάλλον ο δημοσιογράφος δεν ήθελε να βγάλει τη γνώμη του κ. Ιωαννίδη. Πριν πω οτιδήποτε, θα ήθελα να ακούσω το ορίτζιναλ ηχητικό από τη συνέντευξη. Εγώ από την επαφή που είχαν μαζί του, άλλα αποκόμισα. Με δόλο ήταν η συνέντευξη. Μίλησα πολύ με τον κ.΄Ιωαννίδη μετά το δημοσίευμα. Μου ήταν πολύ δύσκολο να τον συναντήσω. Από την όλη συζήτηση βγήκε κάτι πολύ διαφορετικό απο τη συνέντευξη στα Παραπολιτικά. Δεν είναι αυτό που μεταφέρθηκε. Στενοχωρήθηκε με τη συνέντευξη.

Ο βρώμικος πόλεμος θα έχει συνέχεια, δεν ξέρω αν θα επιμείνουν σε αυτό το θέμα. Δεν μπορεί αλλιώς να αντιπαρατεθεί η ΝΔ. Αυτό δεν τη δικαιολογεί σε όσα κάνει. Πάει αλλού η πολιτική συζήτηση. Θα ήθελα οι πολιτικοί να αξιολογούν την πραγματικότητα. Ακόμη και ο Βέμπερ δεν διαφωνεί στο ότι η χώρα έχει ανακτήδει την αξιοπιστία της και ότι μπήκαμε σε έναν δρόμο.

Είναι εξαιρετικά θλιβερό αυτό που συνέβη. Πρέπει να υπάρξει μία αποκατάσταση. Αυτοί που συμβουλεύουν τον κ. Μητσοτάκη, είτε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, είτε δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Η ΝΔ απέτυχε σε όσα ισχυρίστηκε».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν ανεβασμένα στο ιντερνετ η δήλωση του θείου Τσίπρα που καρφώνει κόσμο και ο ισολογισμός της εταιρείας 'Ηρακλής' (του πατέρα και θείου Τσίπρα) που ιδρύθηκε το 1969 και 3 χρόνια αργότερα έχει 500 εκατομμύρια σύνολο ενεργητικού, ποσό τεραστίων διαστάσεων για την εποχή. Άρα δεν έφτιαχνε τίποτα μικρά έργα, έπαιρνε τα μεγαλύτερα. Όχι βέβαια ότι έχει ευθύνη ο γιος για τον πατέρα του. Το να προσπαθεί βέβαια με νύχια και με δόντια να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, είναι ένα προβληματάκι. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι άλλο. Ότι απλά με την διακυβέρνησή του μας απέδειξε πόσο φασίστας είναι ο ίδιος ο Αλέξης.
Εν τω μεταξύ πριν λίγες ώρες βγήκαν όλοι οι ισολογισμοί και η σύσταση της εταιρείας Ανώνυμος Εταιρεία Τεχνικών Έργων "Ηρακλής" με έτος έναρξης 1972Οι ισολογισμοί με έτη 1972 1973 και 1974 έχουν όλοι υπογραφή Παύλου και Ηρακλή Τσίπρα (πατέρας και θείος αντίστοιχα)Εκτός λοιπόν πως είστε και πάλι ψεύτες και ο πατέρας Τσίπρα ήταν όντως εργολάβος δημοσίων έργων εγείρονται δυο νέα ερωτήματα:1) Πως και γιατί έκανε σύσταση εταιρείας δημοσίων έργων το 1970 εν μέσω χούντας?2) Χθες ο αδερφούλης σου στην Βουλή είπε έγραψε πως "το '72 λόγω χούντας ο πατέρας & θείος του αναγκάστηκαν να φύγουν από την χώρα. Τώρα πως γίνεται να έχουν φύγει από την χώρα και να υπογράφουν ισολογισμούς δεν ξέρω...
Για τη πλαστογραφια ρωτησαν τον βασιλικο αδερφό η το ξεχασαν; οποιος ειχε ανοικτους λογαριασμούς με τη χούντα δεν του διναν διαβατηριο. Επισης τι εννοει οτι επαιρναν δημοσια εργα; ιδιοκτητες εταιριας η υπαληλοι σε εταιρία ηταν τελικα;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ