Η υφυπουργός Οικονομικών ζητά να μην παραχωρηθεί η Αίγλη του Ζαππείου στη Χρυσή Αυγή

Η υφυπουργός Οικονομικών ζητά να μην παραχωρηθεί η Αίγλη του Ζαππείου στη Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ζητά από την Αίγλη Ζαππείου να μην παραχωρήσει τον πολυχώρο στη Χρυσή Αυγή, για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου στις 25 Μαρτίου. 

Το θέμα πήρε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση μετά το ρεπορτάζ του LIFO.gr που μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης. 

Η Αίγλη, όπως και όλο το Ζάππειο, ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, αλλά έχει παραχωρηθεί σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά που παίρνει ανεξάρτητα όλες τις αποφάσεις για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

  

«Η δημιουργία του Ζαππείου συνδέθηκε αναπόσπαστα με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα ιδεώδη του ολυμπισμού, με το πνεύμα της συναδέλφωσης των λαών», υπογραμμίζει η κα Παπανάτσιου. «Η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη "Χρυσή Αυγή" βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, όπως και οι απόψεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους στα μέσα ενημέρωσης».

Ενδεικτική είναι η απάντηση που έλαβε το LIFO.gr από τους υπεύθυνους της επιχείρησης, σχετικά με το αν η εταιρεία προβληματίζεται από την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις καταθέσεις για την εγκληματική της δράση.

«Για την επιχείρηση δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι υπόδικος. Έχουμε κι άλλους πελάτες που χρωστάνε από δω και από 'κει κι έχουνε δικαστήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια» απάντησε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος, παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατηγορείται για χρέη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της υφυπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η παραχώρηση του χώρου της Αίγλης Ζαππείου για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της «Χρυσής Αυγής», έχει ανακινήσει πλήθος αντιδράσεων, τις οποίες συμμεριζόμαστε απόλυτα.

»Η ιστορία και η αποστολή του Ζαππείου δεν θα μας επέτρεπε κάτι διαφορετικό. Η δημιουργία του Ζαππείου συνδέθηκε αναπόσπαστα με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα ιδεώδη του ολυμπισμού, με το πνεύμα της συναδέλφωσης των λαών. Ο Ευάγγελος Ζάππας, ο Βορειοηπειρώτης εθνικός ευεργέτης, αποτυπώνει τα ιδεώδη αυτά στη διαθήκη του.

»Η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, όπως και οι απόψεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους στα μέσα ενημέρωσης.

»Από την πλευρά μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι σε όσα πρεσβεύει η «Χρυσή Αυγή», δεν θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα πελάτης «που έχει δικαστήρια» και που μπορεί να μισθώνει ένα χώρο εφόσον πληρώνει. Η ρητορική του μίσους και η πατριδοκαπηλία δεν συνάδουν με τα ιδεώδη των Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, δεν συνάδουν με το Ζάππειο.

»Τέλος, ουδεμία ενημέρωση είχαμε πρωτύτερα για την πορεία του εν λόγω αιτήματος καθώς αυτό εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της επιχείρησης της Αίγλης, την οποία καλούμε να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM