Η υφυπουργός Οικονομικών ζητά να μην παραχωρηθεί η Αίγλη του Ζαππείου στη Χρυσή Αυγή

Η υφυπουργός Οικονομικών ζητά να μην παραχωρηθεί η Αίγλη του Ζαππείου στη Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ζητά από την Αίγλη Ζαππείου να μην παραχωρήσει τον πολυχώρο στη Χρυσή Αυγή, για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου στις 25 Μαρτίου. 

Το θέμα πήρε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση μετά το ρεπορτάζ του LIFO.gr που μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης. 

Η Αίγλη, όπως και όλο το Ζάππειο, ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, αλλά έχει παραχωρηθεί σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά που παίρνει ανεξάρτητα όλες τις αποφάσεις για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

  

«Η δημιουργία του Ζαππείου συνδέθηκε αναπόσπαστα με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα ιδεώδη του ολυμπισμού, με το πνεύμα της συναδέλφωσης των λαών», υπογραμμίζει η κα Παπανάτσιου. «Η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη "Χρυσή Αυγή" βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, όπως και οι απόψεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους στα μέσα ενημέρωσης».

Ενδεικτική είναι η απάντηση που έλαβε το LIFO.gr από τους υπεύθυνους της επιχείρησης, σχετικά με το αν η εταιρεία προβληματίζεται από την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις καταθέσεις για την εγκληματική της δράση.

«Για την επιχείρηση δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι υπόδικος. Έχουμε κι άλλους πελάτες που χρωστάνε από δω και από 'κει κι έχουνε δικαστήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια» απάντησε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος, παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατηγορείται για χρέη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της υφυπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η παραχώρηση του χώρου της Αίγλης Ζαππείου για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της «Χρυσής Αυγής», έχει ανακινήσει πλήθος αντιδράσεων, τις οποίες συμμεριζόμαστε απόλυτα.

»Η ιστορία και η αποστολή του Ζαππείου δεν θα μας επέτρεπε κάτι διαφορετικό. Η δημιουργία του Ζαππείου συνδέθηκε αναπόσπαστα με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα ιδεώδη του ολυμπισμού, με το πνεύμα της συναδέλφωσης των λαών. Ο Ευάγγελος Ζάππας, ο Βορειοηπειρώτης εθνικός ευεργέτης, αποτυπώνει τα ιδεώδη αυτά στη διαθήκη του.

»Η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, όπως και οι απόψεις των υπεύθυνων της επιχείρησης και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους στα μέσα ενημέρωσης.

»Από την πλευρά μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι σε όσα πρεσβεύει η «Χρυσή Αυγή», δεν θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα πελάτης «που έχει δικαστήρια» και που μπορεί να μισθώνει ένα χώρο εφόσον πληρώνει. Η ρητορική του μίσους και η πατριδοκαπηλία δεν συνάδουν με τα ιδεώδη των Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, δεν συνάδουν με το Ζάππειο.

»Τέλος, ουδεμία ενημέρωση είχαμε πρωτύτερα για την πορεία του εν λόγω αιτήματος καθώς αυτό εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της επιχείρησης της Αίγλης, την οποία καλούμε να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM