Η Ραχήλ Μακρή ζήτησε συγγνώμη από τα Ελληνικά Hoaxes

raxhl makri Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η Ραχήλ Μακρή ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τα Ελληνικά Hoaxes, για ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook, έπειτα από μήνυση και αγωγή που είχε γίνει σε βάρος της. 

Στην αγωγή που είχαν κάνει τα Ελληνικά Hoaxes, η Ραχήλ Μακρή καταδικάστηκε να καταβάλει χρηματική αποζημίωση- εκκρεμεί το Εφετείο- ενώ το ποινικό δικαστήριο είχε οριστεί για χθες, Πέμπτη. 

Την 1η Μαΐου, η πρώην βουλευτής σε δήλωσή της προς το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ζήτησε συγγνώμη για την επίμαχη ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook, τον Ιανουάριο του 2021 και αναγνώρισε πως το κείμενο που αναδημοσίευσε περιείχε «βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς» για τα Ελληνικά Hoaxes. 

«Στις 18 Ιανουαρίου 2021 αναδημοσίευσα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook κείμενο από τον ενημερωτικό ιστότοπο Κατοχικά Νέα με τον ισχυρισμό ότι “Από τα μαύρα ταμεία του υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ πληρώνονται τα Ελληνικά Hoaxes”. Το κείμενο περιείχε βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για την Oμάδα Ελέγχου Γεγονότων “Ελληνικά Hoaxes” και πιο συγκεκριμένα για τους κ.κ. Θ. Δανιηλίδη και Α. Σιτίστα», ανέφερε στη δήλωση η Ραχήλ Μακρή, σύμφωνα με τα Ελληνικά Hoaxes. 

Ραχήλ Μακρή: Κατέβαλε χρήματα σε λογαριασμό για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

«Αναγνωρίζω ότι οι περιεχόμενοι στην αναδημοσίευσή μου χαρακτηρισμοί και ισχυρισμοί είναι παντελώς ψευδείς και αβάσιμοι, προσέβαλαν δε βαρύτατα την τιμή και την υπόληψη των διαχειριστών της ομάδας “Ελληνικά Hoaxes”, δεδομένου ότι εμφανίζουν τα μέλη αυτής ως πληρωμένους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, και όχι ως ανεξάρτητους και αντικειμενικούς διασταυρωτές ειδήσεων, όπως έχουν πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό IFCN», ανέφερε ακόμη η Ραχήλ Μακρή. 

Η πρώην βουλευτής ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι «σέβεται» το έργο των Ελληνικών Hoaxes, ενώ συμπλήρωσε πως δεν γνώριζε ότι ήταν «ψευδείς» οι ισχυρισμοί του κειμένου που αναδημοσίευσε. 

«Δεσμεύομαι να καταβάλω το χρηματικό ποσόν των 500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες από την Ουκρανία», κατέληγε η δήλωση της Ραχήλ Μακρή. 

«Μετά την παραπάνω δήλωση, και την κατάθεση χρημάτων σε φιλανθρωπικό λογαριασμό που εμείς της υποδείξαμε, δηλώσαμε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούμε πλέον την καταδίκη της κ. Ραχήλ Μακρή», ανέφεραν τα Ελληνικά Hoaxes. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM