Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα περί απαγόρευσης της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τις Περιφέρειες

Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα περί απαγόρευσης της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τις Περιφέρειες Facebook Twitter
0


«Η βλακεία παραμένει πραγματικά αήττητη» είναι το σχόλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για δημοσίευμα ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο, το υπουργείο απαγορεύει στις περιφέρειες να μεταδώσουν αποτελέσματα από το δημοψήφισμα.
Το υπουργείο απαντά ότι η διατύπωση της εγκυκλίου που εστάλη στις περιφέρειες και στην οποία στηρίχθηκε το δημοσίευμα, αποτελεί αυτούσια αναπαραγωγή σχετικής εγκυκλίου που εξέδωσε η τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πριν από τις εθνικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 (8/20.1.2015 αριθ. πρωτ. 2732).


Στην εγκύκλιο σημειώνεται - καθώς έχουν συμβεί αντίστοιχα φαινόμενα - ότι δεν είναι επιτρεπτό να μεταδίδονται από τα τοπικά και διαδικτυακά ΜΜΕ αποτελέσματα αμέσως μετά την εξαγωγή τους από τα εκλογικά τμήματα χωρίς να έχει προηγηθεί η κατά προτεραιότητα μετάδοσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών που έχει τη σχετική αρμοδιότητα.


Η διατύπωση της εγκυκλίου επαναλαμβάνεται πάγια, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα διαρροών, αποσπασματικής και ελλιπούς πληροφόρησης της κοινής γνώμης - αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM