Η Κουμουνδούρου εκπαιδεύεται…

Η Κουμουνδούρου εκπαιδεύεται… Facebook Twitter
0

Στη δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης που θα παρακολουθεί την πορεία των συγκυβερνώντων σε όλους τους τομείς προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Ετσι, υπεύθυνος επί των θεμάτων Οικονομίας ορίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ επικεφαλής του τομέα Εργασίας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης. Επικεφαλής για θέματα Ανάπτυξης και Υποδομών ορίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης, για θέματα Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, επί θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής η Ρένα Δούρου (σήμερα αναχώρησε για τη Βενεζουέλα όπου ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον Τσάβες) και επί των θεμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Τον τομέα Δικαιοσύνης αναλαμβάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον τομέα Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας, Παιδείας ο Τάσος Κουράκης και η Θεανώ Φωτίου. Επικεφαλής για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Βαγγέλης Αποστόλου, επί των θεμάτων Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη και για θέματα Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος, επί των θεμάτων Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Δημήτρης Τσουκαλάς και για εκείνα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου.

Παράλληλα συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που αποτελείται από τους: Αλέξη Μητρόπουλο (επικεφαλής), Δημήτρη Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Δραγασάκη.

Οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς εργασίας, ως εξής: ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτηρης Παπαδημούλης θέματα Εμπορίου, Παραγωγής, Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM