Η Φώφη Γεννηματά στην «κόλαση» - Έτσι χαρακτήρισε την Μόρια δηλώνοντας πως είναι τραγική η κατάσταση

Η Φώφη Γεννηματά στην «κόλαση» - Έτσι χαρακτήρισε την Μόρια δηλώνοντας πως είναι τραγική η κατάσταση Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
0

«Κόλαση» χαρακτήρισε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης αιτούντων άσυλο της Μόριας το οποίο επισκέφθηκε σήμερα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ενημέρωσή της για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό η κ. Γεννηματά με δήλωσή της χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση και αποκάλεσε τον καταυλισμό «κόλαση».

Στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη λειτουργία του καταυλισμού οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού της Μόριας, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι «μετέτρεψε την προσφυγική κρίση σε ανθρωπιστική».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θυσιάζει τα νησιά για πολιτικές «σκοπιμότητες», ενώ, όπως είπε, αδυνατεί να διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ενώ, σχολιάζοντας την τελευταία Σύνοδο για το μεταναστευτικό υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι' αυτό το θέμα μπροστά στους Ευρωπαίους».

Η Φώφη Γεννηματά στην «κόλαση» - Έτσι χαρακτήρισε την Μόρια δηλώνοντας πως είναι τραγική η κατάσταση Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Η πλήρης δήλωση της κ. Γεννηματά:

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση, κι ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση απέτυχε. Είχαμε προσφυγική κρίση και την έκανε ανθρωπιστική. Έχουν τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί, οι κάτοικοι υποφέρουν, κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά, ανήλικα στα κέντρα υποδοχής παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό που είδαμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά και με διαφάνεια τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Επιβάλλεται η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι' αυτό το θέμα μπροστά στους Ευρωπαίους χθες. Ούτε λέξη. Χορτάσαμε γενικότητες. Τα σύνορά μας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι σύνορο και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται λες και είναι μια τρίτη χώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM