Η Αθήνα απαντά στα «ελληνικά» του Ερντογάν: Κινούνται μακριά από τη λογική, το δίκαιο και την ελευθερία

Οικονόμου για τα tweets Ερντογάν: Αξιοπρόσεχτο πως επέλεξε να εκφραστεί στα ελληνικά Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Απάντηση στη νέα πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε να εκτοξεύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας με σειρά από tweets στα ελληνικά, έδωσε η Αθήνα, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

«Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε να εκφραστεί στα ελληνικά. Είναι γνωστό ότι η ελληνική είναι η γλώσσα της λογικής, της ελευθερίας και του δικαίου. Οι μητρικοί της χρήστες και ο δυτικός κόσμος το γνωρίζουν άριστα. Η τακτική που έχει επιλέξει η Τουρκία δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις εκδοχές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόκληση Ερντογάν με tweet στα ελληνικά: Να συνετιστείτε γιατί θα το μετανιώσετε

Σημειώνεται πως η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα έρχεται μετά από μία σειρά tweets που έκανε στα ελληνικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει  τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν» γράφει συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη χώρα μας «να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν».


Σε άλλο tweet, επίσης γραμμένο στα ελληνικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί την Ελλάδα πως τα τελευταία δύο χρόνια «δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών».

«Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών» έγραψε, χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ