Χρυσοχοίδης: «Η Αθήνα αρχίζει να θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας»

Χρυσοχοίδης: «Η Αθήνα αρχίζει να θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας» Facebook Twitter
0

Για μια άλλη Αθήνα που «θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας», έκανε λόγο στη Βουλή ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, με αφορμή τις επιχειρήσεις που γίνονται στο κέντρο για την σύλληψη μεταναστών χωρίς χαρτιά.  «Είδα με ευχαρίστηση, προχθές το απόγευμα της Κυριακής δεκάδες επισκέπτες από την επαρχία να κάθονται στα παγκάκια της Ομόνοιας» είπε, κάνοντας επίθεση σε όσους αντιτίθενται στα σχέδια του για κέντρα κράτησης: «πολλοί μας κατηγορούν ότι χρησιμοποιούμε το θέμα για προεκλογικές σκοπιμότητες.  Τι θα πει προεκλογικά; Προεκλογικά δεν μεταδίδονται οι ασθένειες και δεν υπάρχει εγκληματικότητα;", σημείωσε. Τόνισε πως πρέπει να «σταλεί αυστηρό μήνυμα σε όλους τους διακινητές ότι από την στιγμή που βάλουν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα αυτοί δεν θα κινούνται ελεύθεροι αλλά πηγαίνουν σε κέντρο κράτησης. Επιτέλους το κέντρο της Αθήνας θα αρχίσει να θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδας».

Η τροπολογία  για τα κέντρα κράτησης ψηφίστηκε λίγο πριν κλείσει η βουλή και ο υπουργός εξήγησε ότι  θα υιοθετηθούν τα «κλειστά και φυλασσόμενα κέντρα κράτησης» μεταναστών χωρίς έγγραφα καλώντας  τους βουλευτές να αναρωτηθούν αν «Είναι καλύτερα να γυρνάνε στους δρόμους, να μεταφέρουν αρρώστιες και να αλητεύουν οι λαθρομετανάστες ή να κρατούνται;»

Από τους παρόντες οι 117 (από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ψήφισαν «ΝΑΙ» και οι 37 (από ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΣΥ) «ΟΧΙ».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ