Χατζηδάκης για Φουρθιώτη: Το Δημόσιο έχει δικαίωμα να ζητήσει πίσω τα χρήματα, όταν βεβαιωθούν παρανομίες

Χατζηδάκης για Φουρθιώτη: Το Δημόσιο έχει δικαίωμα να ζητήσει πίσω τα χρήματα, όταν βεβαιωθούν παρανομίες Facebook Twitter
0

«Ο φάκελος του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη.

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη διπλή, εισαγγελική έρευνα για τα χρήματα που φέρεται να έλαβε, από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία και δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς, ο Μένιος Φουρθιώτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ο τηλεπαρουσιαστής έχει στείλει εξώδικο στο υπουργείο Εργασίας. Για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι προφανώς γι΄αυτόν τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.

Υπολογίζεται ότι ο Μ. Φουρθιώτης έλαβε 200.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι προς το παρόν το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM