Σειρά δημοσκοπήσεων εμφανίζουν την Κατερίνα Νοτοπούλου να τερματίζει μεταξύ των τελευταίων στην εκλογική κούρσα για το δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά η ίδια υποστηρίζει πως θα είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης.

 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί» με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι θα περάσει στον β' γύρο και πως, εν τέλει, θα καταφέρει να γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Θεσσαλονίκης

 

Τις δημοσκοπήσεις τις λαμβάνετε υπόψιν; Κάποιες από αυτές σας φέρνουν εκτός β' γύρου..., ρωτήθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

Και απάντησε: «Κάποιες μας φέρουν εντός δεύτερου γύρου. Δίνουμε μεγάλη μάχη και είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε οι δημότες της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο γύρο των εκλογών να έχουν την προοδευτική επιλογή. Και θα την έχουν. Για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων έχουν ειπωθεί πάρα πολλά από το 2012. Από τότε δηλαδή που οι περισσότερες εταιρείες που πραγματοποιούν γκάλοπ δυσκολεύονται να εντοπίσουν ακόμα και έναν ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο. Παρόλα αυτά προφανώς και λαμβάνουμε υπόψη μας τις απαντήσεις των συμπολιτών μας σε ό,τι αφορά τα προβλήματα, το πώς τα ιεραρχούν, τι λύσεις προτείνουν, τι περιμένουν από τη νέα δημοτική αρχή. Άλλωστε αυτά συζητάμε με τους Θεσσαλονικείς καθημερινά στους δρόμους της πόλης».

 

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί», στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε επίσης ότι αποτελεί την προοδευτική επιλογή και πως θα συνεχίσει στο δρόμο που άνοιξε η διοίκηση Μπουτάρη.

 

Ερωτηθείσα για το πρόγραμμα της παράταξής της για το δήμο Θεσσαλονίκης, η κυρία Νοτοπούλου υποστήριξε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από τους δημότες είναι «εξαιρετικά ενθαρρυντικά» και πως στην περίπτωση που εκλεγεί θα πείσει με το έργο της όσο αυτούς που της έδωσαν τη νίκη, όσο και εκείνους που δεν την στήριξαν στην κάλπη.

 

Για την έλλειψη εμπειρίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που της καταλογίζουν ορισμένοι, τονίζει ότι από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ως διευθύντρια στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ως υφυπουργός Εσωτερικών για τη Μακεδονία και τη Θράκη, γνωρίζει τα προβλήματα όσο λίγοι και ξεκαθαρίζει πως δεν βλέπει τον κεντρικό Δήμο ως «σκαλοπάτι» προς τη Βουλή.

 

Κληθείσα να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Νίκο Ταχιάου, η Κατερίνα Νοτοπούλου σημείωσε ότι «ο υποψήφιος του κ. Μητσοτάκη έχει δηλώσει πως αντίπαλος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δικός μου αντίπαλος είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών».