H επόμενη ημέρα μετά τη Σύνοδο

H επόμενη ημέρα μετά τη Σύνοδο Facebook Twitter
0

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του Ντέιβιντ Κάμερον στο δείπνο των ηγετών της Ε.Ε. στο οποίο συμμετείχε για τελευταία φορά καθώς το Σεπτέμβριο παραιτείται και αναλαμβάνει νέος Πρωθυπουργός.

Μέχρι την επόμενη Σύνοδο στην Μπρατισλάβα όπου θα παραστεί ο διάδοχος του Κάμερον για να παρουσιάσει το σχέδιο της Βρετανίας για το μέλλον της σχέσης με την Ε.Ε. θα ισχύσει το σημερινό «status quo».

Στην Μπρατισλάβα θα φανεί αν η Βρετανία θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που αφορά στην έξοδο ενός κράτους. Το ζήτημα είναι αν ο νέος Βρετανός Πρωθυπουργός θα θελήσει να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία οδηγώντας τη Βρετανία στην έξοδο ή αν θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει με παζάρι όσο το δυνατόν περισσότερα μπορεί από την Ε.Ε. για μια προνομιακή σχέση με τη χώρα του.

Από την πλευρά της Ε.Ε., προς το παρόν έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις στους κόλπους της: Η μία, είναι από κράτη που θέλουν την επίκληση του άρθρου 50 το συντομότερο και, η άλλη από κράτη-μέλη, κράτη-μέλη όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Λιθουανία, που θέλουν να δοθεί χρόνος στη Μεγάλη Βρετανία, με μια πιο αργή διαδικασία.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM