Γεραπετρίτης στη Βόρεια Μακεδονία: Προϋπόθεση για την ένταξη στην ΕΕ, η πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Γεραπετρίτης στη Βόρεια Μακεδονία: Προϋπόθεση για την ένταξη στην ΕΕ, η πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών Facebook Twitter
Γιώργος Γεραπετρίτης/ Φωτ: Eurokinissi
0

Μήνυμα για την ένταξή της στην ΕΕ, έστειλε από τη Βόρεια Μακεδονία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετείχε σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια.

Πιο αναλυτικά, μετά το πέρας της Συνόδου ο ΥΠΕΞ, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως «Προσήλθα σήμερα στα Σκόπια, στη Σύνοδο της Διαβαλκανικής, κομίζοντας ένα μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και φιλίας προς όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα, εξάλλου, ήταν από τις επισπεύδουσες χώρες για τη συγκρότηση της Διαβαλκανικής, όπως επίσης ήταν και η χώρα εκείνη, η οποία στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης το 2003 επέσπευσε το όραμα για μια Ευρώπη, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Είναι σε μία περίοδο πολύ υψηλών προκλήσεων, με δύο πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας».

«Βεβαίως – και αυτό τόνισα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης – η πρόοδος αυτή θα πρέπει να εξελίσσεται στη βάση συγκεκριμένων προϋποθέσεων, οι οποίες είναι τυπικές και αφορούν τον σεβασμό της δημοκρατίας, τον σεβασμό του κράτους δικαίου, την πιστή τήρηση όλων των διεθνών συνθηκών και την απαρέγκλιτη συμφωνία με όλα όσα έχουν υπάρξει σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Δίκαιο, όπως επίσης βεβαίως και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων» επισήμανε. 

«Η πορεία προς την Ευρώπη θα πρέπει να συνεχιστεί και η Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στις χώρες εκείνες που θα σταθούν δίπλα στις χώρες αυτές με σεβασμό στη δημοκρατία, με σεβασμό στο κράτος δικαίου και με την ελπίδα η Ευρώπη να καταστεί η ευρύτερη οικογένεια όλων των κρατών» ολοκλήρωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM