Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μετά τις αναφορές Χακάν Φιντάν περί «τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» και «ομογενών» στα Δωδεκάνησα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε ένα μήνυμα στους διπλωμάτες.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, θα ενημερώσει την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε το «παρών» στην τελετή ορκωμοσίας της ΚΗ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Υποψήφιων Ακολούθων Πρεσβείας νωρίτερα σήμερα και μεταξύ άλλων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις οικογένειες των νέων Ακολούθων, για «τη θυσία, όχι μόνο για να φτάσουν οι νέοι Ακόλουθοι στο σημερινό τους επίπεδο, αλλά κυρίως τη θυσία του ότι στο μέλλον θα τους στερηθούν για ικανά χρονικά διαστήματα, όταν οι ίδιοι θα βρίσκονται ανά τον κόσμο για να υπηρετήσουν την πατρίδα, υπό ορισμένες αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, όπως είναι εξάλλου και οι σημερινές».

«Είναι σημαντικό να έχουμε στη νέα γενιά των διπλωματών ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν μόνο την αναγκαία γνώση, αλλά και το αναγκαίο αίσθημα για να μπορέσουν να υπηρετήσουν την πατρίδα», σημείωσε στην πορεία για να επισημάνει, ότι: «Διότι θα είναι η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, δεν θα είναι μόνο η πρώτη εικόνα που θα έχει ο καθένας στο εξωτερικό από την Ελλάδα, αλλά θα είναι η έκφραση, ο λόγος της Ελλάδας, ο λόγος της πατρίδας μας ανά την υφήλιο, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη, σε συνθήκες, οι οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι οι καλύτερες για την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας, με δύο πολέμους στη γειτονιά μας, με τεράστιες προκλήσεις, με μεγάλες ασυμμετρίες, θα κληθούν να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο».

«Και σε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλο το οπλοστάσιο, το οποίο απέκτησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη Διπλωματική Ακαδημία, τις παραστάσεις τις οποίες έλαβαν. Αλλά κυρίως το αίσθημα του λειτουργήματος», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε στους ακολούθους:  «Θέλω όμως να θυμάστε ένα και μόνο -αν μου επιτρέπετε να δώσω μια συμβουλή- ότι δεν πρέπει να δειλιάσετε και να απογοητευτείτε ποτέ. Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και θα έρθουν στιγμές ματαιότητας. Όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα και υπηρετείτε την ελληνική ψυχή. Και εμείς θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας», κατέληξε.
 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM