Γεωργιάδης: Συγκυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Γεωργιάδης: Συγκυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με το ΠΑΣΟΚ μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. 

«Δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, στην πρώτη Κυριακή. Κουβέντα για το αν θα γίνει συγκυβέρνηση, θα γίνει μετά το μπόνους. Θα έχουμε το μπόνους, όπως το είχαμε και τώρα, όπως το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνησε. Και αν χρειάζεται και με αυτό συγκυβέρνηση, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλο κόμμα» επεσήμανε, σε συνέντευξή του στο Attica TV.

«Οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος (σ.σ. της απλής αναλογικής)» εξήγησε, συμπληρώνοντας πως η εμπειρία του τού έχει διδάξει πως «οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, γιατί έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν το πλεονέκτημα της ταχύτητας και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα. Πιστεύω ότι το σωστό είναι να έχουμε αυτοδυναμία. Εάν το μεγάλο αφεντικό, ο ελληνικός λαός, διατάξει συγκυβέρνηση, εμείς θα του πούμε όχι;».

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στην απλή αναλογική έκανε λόγο για «φρικώδες σύστημα, καταστροφικό» και προειδοποίησε πως «θα οδηγούσε σε πολυετή ακυβερνησία την Ελλάδα, τεράστια οικονομική κρίση και δεν ξέρω πώς θα βγαίναμε». 

Επανερχόμενος στην πιθανότητα συγκυβέρνησης, μετά από σχετική ερώτηση, επανέλαβε πως μπορεί να γίνει μόνο με το ΠΑΣΟΚ.

«Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση, ούτε με τον ΚΚΕ... Άρα, το μόνο κόμμα που -αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία- είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Τι θα κάνουμε; Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;»

Ερωτώμενος εάν η ΝΔ είναι πρόθυμη να δεχθεί τους όρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός τόνισε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. 

«Ούτε μία στο εκατομμύριο. Ο ελληνικός λαός θα έχει εκλέξει τον Μητσοτάκη και ο Ανδρουλάκης θα πει όχι; Θα κάνει κουμάντο ο Ανδρουλάκης και όχι ο ελληνικός λαός; Στη χώρα υπάρχει ένα αφεντικό, ο ελληνικός λαός».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM