Οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ήταν παράνομες εάν δεν καταγράφηκαν στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Στον απόηχο της αποκάλυψης πως το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Τσίπρας και η οικογένειά του παραθέρισαν για μία εβδομάδα στο Ιόνιο Πέλαγος με το πλοίο «Odyssey», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να λαμβάνει αδήλωτα δώρα ή παραχωρήσεις αξίας άνω των 200 ευρώ.

 

Εκτίμησε πως κανονικά η μίσθωση τέτοιας θαλαμηγού για επτά ημέρες θα κόστιζε τουλάχιστον 100.000 ευρώ, και συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα έχει καταθέσει ψευδές «πόθεν έσχες» εάν δεν έχει το έχει περιλάβει ως τεκμαρτό στην δήλωση της περιουσίας του.

 

 

«Υπάρχει μεγάλο ζήτημα, ποινικό», εάν το ταξίδι δεν είναι δηλωμένο, είπε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσέθεσε πως εάν προκύψουν ανακρίβειες στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού θα πρόκειται για «ποινικά κολάσιμη» ενέργεια που πρέπει να ελεγχθεί.

 

Αργότερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ανάρτησε στο Τwitter το ΦΕΚ που αναφέρεται στις υποχρεώσεις των βουλευτών όσον αφορά δώρα και παροχές.  «Ακόμη και για έναν απλό βουλευτή απαγορεύεται να αποδέχεται Δώρο άνω των 200€! Εδώ μιλάμε για Πρωθυπουργό που δέχθηκε Δώρο άνω των 100.000» γράφει οι κ. Γεωργιάδης.