Γεωργιάδης: Εντός Αυγούστου οι ΚΥΑ για να ξεμπλοκάρει το Ελληνικό

Γεωργιάδης: Εντός Αυγούστου οι ΚΥΑ για να ξεμπλοκάρει το Ελληνικό Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Εντός του Αυγούστου πρόκειται να εκδοθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκκρεμούν για την επένδυση στο Ελληνικό, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι ΚΥΑ έχουν συνταχθεί ωστόσο πρέπει να εκδοθούν με βάση την προβλεπόμενη γραφειοκρατική διαδικασία. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα εκδοθεί η ΚΥΑ για το καζίνο, είπε. Η επεξεργασία τους θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, που όπως είπε θα παραμείνει σε συνεδρία έως ότου να τις εγκρίνει, θα ακολουθήσει μία ακόμα φάση ώστε να οριστικοποιηθεί η τροποποίηση άλλης Απόφασης που είχε «βγάλει σκάρτη» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και στην συνέχεια θα γίνει η έκδοση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η καθυστέρηση των προηγούμενων μηνών έχει προκαλέσει «μεγάλο κίνδυνο» για την υλοποίηση του έργου, ωστόσο διαβεβαίωσε πως «όλα θα πάνε καλά».  

Μιλώντας για την Βασιλική Θάνου, η οποία θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά την ψήφιση των διατάξεων για στελέχη των ανεξάρτητων Αρχών την Πέμπτη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ακόμα κι αν προσφύγει στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της στην θέση της. Ο ίδιος, κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι τυχόν προσφυγή σε δικαστικά όργανα γίνεται μόνον ώστε να διεκδικήσει την αποζημίωσή ενώ κατήγγειλε πως μολονότι η κ. Θάνου αρνείται ότι είχε κομματική ταυτότητα στην πράξη ευνοήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, η κ. Θάνου αρχικά τοποθετήθηκε στην ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου μολονότι ήταν ένατη στην σειρά υποψηφίων, στην συνέχεια υπηρέτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κι όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι πέραν της κ. Θάνου, στην αντιπροεδρία της Αρχής διορίστηκε η νομική σύμβουλος του Νίκου Παππά, η οποία προηγουμένως τον είχε ακολουθήσει σε όλα τα υπουργεία που ανέλαβε. Τέλος, ο διαβεβαίωσε πως μόλις ο νόμος εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα εκδώσει ο ίδιος διαπιστωτική πράξη που θα ορίζει την απομάκρυνση της κ. Θάνου και της αντιπροέδρου από τα καθήκοντά τους.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ