Γεωργιάδης: Ενδεχομένως από Μάιο η σταδιακή άρση των μέτρων

Γεωργιάδης: Ενδεχομένως από Μάιο η σταδιακή άρση των μέτρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε εκ νέου ότι φέτος, λόγω της πανδημία του κορωνοϊού, δεν θα υπάρξει μαζική πασχαλινή έξοδος.

«Θα ήταν ανεπίτρεπτο να επιτρέψουμε να υπάρξει μαζική έξοδος και οι εκδρομείς να διασπείρουν τον ιό στην επαρχία και παράλληλα να πάνε χαμένες όλες οι θυσίες που κάνουμε για τον περιορισμό της πανδημίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως ο Απρίλιος θα είναι ο κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας.

«Αν όλα πάνε καλά, τον Μάιο ενδεχομένως θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια σταδιακή άρση των μέτρων» εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ο Έλληνας βγάζει το καλό του πρόσωπο σε μια τόση δύσκολη συγκυρία»

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι πολύ σημαντικό ότι ο Έλληνας βγάζει το καλό του πρόσωπο σε μια τόση δύσκολη συγκυρία.

«Το Σάββατο είχα πάει σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές για να δω την κατάσταση και, παρότι είχε πολύ κόσμο, οι πολίτες κρατούσαν τις αποστάσεις και έκαναν τα ψώνια τους με απόλυτη τάξη» σημείωσε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι παρότι έχει δεχτεί εισηγήσεις για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όλοι αυτοί που ψωνίζουν εκεί θα πάνε στα σούπερ μάρκετ και θα υπάρξει συνωστισμός.

Τέλος, για την απόφαση να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές ο υπουργός εξήγησε πως ελήφθη αφενός γιατί τη μοναδική Κυριακή που άνοιξαν δεν υπήρχε προσέλευση πελατών και αφετέρου γιατί έπρεπε να ληφθούν υπ' όψιν και οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Politico: Το νέο σχέδιο του Μισέλ για να ξεφορτωθεί τη φον ντερ Λάιεν είναι να δώσει την καρέκλα στον Μητσοτάκη

Διεθνή / Politico: Το νέο σχέδιο του Μισέλ για να ξεφορτωθεί τη φον ντερ Λάιεν είναι να δώσει την καρέκλα στον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβιβάζει την ιδέα στους ηγέτες της ΕΕ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τη δουλειά της φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM