Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά- Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα τελειώσαμε οικονομικά

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά- Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα τελειώσαμε οικονομικά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι σε περίπτωση νέας έξαρσης της πανδημίας το χειμώνα η χώρα θα «τελειώσει» οικονομικά, επειδή «δεν υπάρχουν άλλα λεφτά». 

«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα τελειώσαμε οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης στο Open, απαντώντας σε επιχειρηματίες της εστίασης που αντιδρούν στο σύστημα με τους αμιγείς και τους μεικτούς χώρους

«Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα καταστραφήκαμε. Είναι κρίμα να τα έχουμε πάει τόσο καλά- και να έχουμε αυτούς τους ρυθμούς της ανάπτυξης που μας είπε χθες η ΤτΕ και λένε οι ξένοι οίκοι- και ένα βήμα πριν πάμε να πιούμε νερό να ξαναγυρίσουμε σε μια φοβερή οικονομική κρίση. Αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, πάμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον να εμβολιαστούμε και να γλιτώσουμε από την πανδημία», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και σε συζήτηση που είχε χθες με επιχειρηματία κέντρου διασκέδασης, ο οποίος διαφωνούσε με τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

«Το ρώτησα “θέλετε τον χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι;”. Δεν είναι καλύτερο αντί να φωνάζεις σε μας, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα να συνεχίσουμε τη ζωή μας;», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης για τη συνομιλία. 

Η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να κάνει καμία διάκριση σε εμβολιασμένους και μη, δήλωσε ακόμη. «Διάκριση κάνει ο ιός, όχι η κυβέρνηση. Ο μη εμβολιασμένος κινδυνεύει περισσότερο- και να κολλήσει και να μεταδώσει τον ιό- και ο εμβολιασμένος λιγότερο. Η κυβέρνηση ρυθμίζει την κινητικότητα βάσει των διακρίσεων που κάνει ο ιός», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 50-60%. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς απαιτείται ποσοστό άνω του 75%.  

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε αν θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο το προσωπικό των επιχειρήσεων με χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους. 

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι έγινε διεξοδική συζήτηση στην κυβέρνηση για το «αν υπάρχει συνταγματικά ανεκτός τρόπος να κάνουμε εμείς μία τέτοια νομοθετική ρύθμιση για τους εργαζομένους». Κρίθηκε ότι συνταγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε γενική ρύθμιση, συμπλήρωσε. 


«Αυτό θα οδηγούσε σε εκ του πλαγίου υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, που δεν επιτρέπεται. Άρα αναγκαστικά αυτό θα ρυθμιστεί από την αγορά από την κείμενη νομοθεσία», συμπλήρωσε ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε μία επιχείρηση που αποφασίζει να είναι Covid-free ο επιχειρηματίας θα έχει βρει μια «πολιτισμένη λύση» με τους εργαζόμενους. «Λογικό είναι όλοι να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», συμπλήρωσε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρέντι Μπελέρης: Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πολιτική / Φρέντι Μπελέρης: Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Σύντομα η περιπέτειά μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης
LIFO NEWSROOM