Γεωργιάδης: Θα απολυθούν ανεμβολίαστοι στον ιδιωτικό τομέα από τον Σεπτέμβριο

Γεωργιάδης: Απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα από τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / UNSPLASH
0

Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν κατά της covid-19 αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσο η πανδημία μέσα στο χειμώνα μεγαλώνει και οι θάνατοι ανεμβολίαστων αυξάνονται, τόσο θα έχουμε απολύσεις», επεσήμανε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, είπε ότι οι 251 διασωληνώσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τις λιγότερες από 100 τον Αύγουστο του 2020 δείχνουν ότι «πάμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και κατά συνέπεια όταν από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να μεγαλώνει ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας πως η «μόνη λύση για να ξεφύγουμε από αυτό τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός». Δυστυχώς, όπως σημείωσε, «ένα μέρος της κοινωνίας, είτε από φόβο, είτε γιατί θεωρεί ότι κάνει αντίσταση στην κυβέρνηση, είτε γιατί υιοθετεί θεωρίες συνομωσίας, έχει συνασπιστεί σε ένα κίνημα ανεύθυνων που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή, όσο και των γύρω του».

Επανέλαβε δε ότι οι προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται είναι ζοφερές λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και έφερε σαν παράδειγμα και τη δική του περιπέτεια που παρότι εμβολιασμένος κόλλησε κορωνοϊό και τον πέρασε σχετικά βαριά, με τους γιατρούς να του λένε ότι αν δεν ήταν εμβολιασμένος τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.


Ερωτηθείς σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ανέφερε πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που έχει και προβλήματα συνταγματικότητας, εξηγώντας πως γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

Πολιτική / Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

«Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού» υποστηρίζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
NEWSROOM