Γεννηματά: Νέο παραμύθι της κυβέρνησης η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια

Γεννηματά: Νέο παραμύθι της κυβέρνησης η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά άσκησε σε υψηλούς τόνους κριτική στην κυβέρνηση. Έκανε λόγο για νέο παραμύθι της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και για διγλωσσία στο ζήτημα των Σκοπίων.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι τελειώνει η τριλογία της εξαπάτησης, όπως είπε, του κ. Τσίπρα με το σκίσιμο του μνημονίου μ΄ ένα άρθρο , το παράλληλο πρόγραμμα και την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο.

«Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει και προκαταβολικά ψηφίσει 4ο μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα, περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, επιτροπεία μέχρι το 2060 και δέσμευση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

«Αυτοί που κρυφογελούν σήμερα με τα μέτρα που παίρνετε, είναι οι εκφραστές της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, που βλέπουν να υλοποιείται πλήρως η πολιτική τους, χωρίς καν να "βρέξουν τα πόδια τους".

Ως φαίνεται το σύνθημα "ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά", γίνεται σήμερα «και ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά».

Γι' αυτό εμείς επιμένουμε σε ανοιχτό μέτωπο και με το λαϊκισμό και με τη συντήρηση. Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και οι εκφραστές της, με όποιον μανδύα και αν εμφανίζονται», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Τόνισε ότι ήρθε η ώρα για τη χάραξη Εθνικής Γραμμής για να μην επανέλθει ξανά η κρίση στο μέλλον. «Αυτό απαιτεί νέα προοδευτική πρόταση και εμείς θα την προωθήσουμε με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Για το ζήτημα της ΠΓΔΜ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να σταματήσουν το blame game, όπως είπε, με στόχο το εσωτερικό τους ακροατήριο.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η προοδευτική παράταξη δεν θα συμμετάσχει σ΄αυτό το παιχνίδι και θα τοποθετηθεί επίσημα όταν η κυβέρνηση καταθέσει πρόταση με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής της.

Ακόμη ανέφερε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν δώσει όσα ζήτησαν οι δανειστές. «Ξεπουλάτε και τα ασημικά. Ψηφίζετε τα πάντα με τα δύο χέρια», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε ότι προβάλλει η αληθινή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε το συγκυριακό σύμπτωμα της κρίσης», είπε η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας το γεγονός πως έδωσαν ό,τι δεν τόλμησαν να ζητήσουν οι δανειστές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι με το πολυνομοσχέδιο σφραγίζει το τέλος της εποχής της αυταπάτης. «Το ψέμα ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε τη κρίση , έστω και καθυστερημένα, έπεσε με κρότο με την δημοσιοποίηση της εσωτερικής έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Σφοδρή ήταν η κριτική της κ. Γεννηματά για τη ρύθμιση που αφορά στους πλειστηριασμούς λέγοντας ότι βγαίνει και η πρώτη κατοικία καθώς και για τις ρυθμίσεις σχετικά με τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ