Γεννηματά: Ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, όχι στη βία και στην ανομία

Γεννηματά: Ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, όχι στη βία και στην ανομία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην συγκυβέρνηση έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, για την «ασυδοσία» στα πανεπιστήμια. 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει απόλυτα την ευθύνη για την επικράτηση της ασυδοσίας που αμαυρώνει την εικόνα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», σημείωσε η κα Φώφη Γεννημάτα, μετά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη και επικεντρώθηκε στην ανομία και τις αναταραχές που κυριαρχούν στα ΑΕΙ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε «πρόκληση» το γεγονός ότι η κυβέρνηση «καλεί σε αυτοδικία πανεπιστημιακούς και φοιτητές, μετατρέποντάς τους σε "πολιτοφυλακή"», φωτογραφίζοντας επί της ουσίας τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

«Λέμε Ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, την διακίνηση των ιδεών. ΟΧΙ στη συντηρητική λογική της ΝΔ που εξαγγέλλει την κατάργησή του. ΟΧΙ στις πολιτικές ταύτισής του με τη βία και την ανομία. Άμεσα, τώρα αυτά τα φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπισθούν με πολιτική βούληση και συνεργασία των ιδρυμάτων με τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ