Γεννηματά: Ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, όχι στη βία και στην ανομία

Γεννηματά: Ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, όχι στη βία και στην ανομία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην συγκυβέρνηση έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, για την «ασυδοσία» στα πανεπιστήμια. 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει απόλυτα την ευθύνη για την επικράτηση της ασυδοσίας που αμαυρώνει την εικόνα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», σημείωσε η κα Φώφη Γεννημάτα, μετά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη και επικεντρώθηκε στην ανομία και τις αναταραχές που κυριαρχούν στα ΑΕΙ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε «πρόκληση» το γεγονός ότι η κυβέρνηση «καλεί σε αυτοδικία πανεπιστημιακούς και φοιτητές, μετατρέποντάς τους σε "πολιτοφυλακή"», φωτογραφίζοντας επί της ουσίας τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

«Λέμε Ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, την διακίνηση των ιδεών. ΟΧΙ στη συντηρητική λογική της ΝΔ που εξαγγέλλει την κατάργησή του. ΟΧΙ στις πολιτικές ταύτισής του με τη βία και την ανομία. Άμεσα, τώρα αυτά τα φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπισθούν με πολιτική βούληση και συνεργασία των ιδρυμάτων με τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM