Γαβρόγλου: Προπαρασκευαστικός ο χαρακτήρας της Γ' Λυκείου- Δεν θα είναι πλέον μια τάξη στα χαρτιά

Γαβρόγλου: Προπαρασκευαστικός ο χαρακτήρας της Γ' Λυκείου- Δεν θα είναι πλέον μια τάξη στα χαρτιά Facebook Twitter
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
1

«Πολύ λιγότερα μαθήματα και μεγαλύτερο βάθος στη Γ' Λυκείου» φιλοδοξεί να δώσει το υπουργείο Παιδείας. 

«Η Γ' Λυκείου αποκτά προπαρασκευαστικό χαρακτήρα. Θα προετοιμάζει τους μαθητές για το επόμενο βήμα, δηλαδή την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πολύ λιγότερα μαθήματα και μεγαλύτερο βάθος. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το κύρος των μαθημάτων», δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, κεντρική πολιτική μας είναι να λύσουμε το μείζον πρόβλημα που είναι η ανυποληψία της Γ' Λυκείου.

«Να σταματήσει να είναι μια τάξη στα χαρτιά, αλλά να είναι ένα σημαντικό βήμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε.

«Προτείνουμε ένα σύστημα που έχει μια δυναμική», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, κάνοντας λόγο για «ριζοσπαστικές λύσεις με προσεκτικά βήματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα τόσα χρόνια μας έλεγαν ότι το πρόβλημα είναι ότι το λύκειο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις εισαγωγικές ,ότι έτσι ενισχύεται η παραπαιδεία και ότι υποβαθμίζεται το απολυτήριο λυκείου για όποιον δεν προχωρήσει στην τριτοβάθμια.Τώρα κάνουν το ακριβώς αντίθετο!!