Τον δρόμο για το κοινοβούλιο παίρνει η δικογραφία που αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης της Folli Follie, καθώς από τις δικαστικές έρευνες, προέκυψαν στοιχεία με αναφορές σε δύο πρώην υπουργούς τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξανδρο Χαρίτση.

 

Η δικογραφία με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος, διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με διαβιβαστικό το οποίο υπογράφει ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ο οποίος μελέτησε και το σχετικό φάκελο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ η διαβίβαση του υλικού με τις αναφορές στα πολιτικά πρόσωπα που προέκυψε από την ανάκριση για την υπόθεση, γίνεται με τις συνταγματικές διατάξεις περί «αμελλητί», δηλαδή διαβίβασης άμεσης χωρίς αξιολόγηση.

 

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία της Αθήνας ξεκίνησε έρευνα για τη διερεύνηση αδικημάτων για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ενώ στην ίδια έρευνα ελέγχονται ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της εταιρείας Τζώρζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας Νικόλαος Σάκος. Ο Μάκης Μπαλαούρας φέρεται να είχε δεχθεί χορηγία ύψους 80 χιλιάδων ευρώ από την ελεγχόμενη εταιρεία για τις ανάγκες, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, νοσοκομείου της περιφέρειάς του. 

 

Στο πλαίσιο των γενικευμένων ερευνών για την υπόθεση της Folli Follie ανασύρθηκε από το αρχείο η σχετική δικογραφία για τη διαχείριση της υπόθεσης της folli follie από την επιτροπή Κεφαιαλογοράς. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Σταύρου Αραχωβίτη, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για άρση της ασυλίας του. 

 

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/εφημερίδα «Έθνος»