Φλαμπουράρης: Θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις γύρω στο 20%

Φλαμπουράρης: Θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις γύρω στο 20% Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια εμφανίστηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας παράλληλα πως "το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη".

Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός Επικράτειας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρή, της τάξης του 15% με 20%. "Θα επιδιώξουμε να δώσουμε μάχες" ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως το πλαίσιο της ελληνικής πρότασης που θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 8 Ιανουαρίου με τους επικεφαλής των θεσμών και θα έρθει στα μέσα του μήνα προς ψήφιση στην Βουλή δεν έχει καθοριστεί ακόμα από τον αρμόδιο υπουργό.

Σε ερώτηση περί αναζήτησης νέων εταίρων, με αφορμή και τη συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής, όπου κάνει άνοιγμα στον Βασίλη Λεβέντη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε "Επιδιώκουμε τον διάλογο όπως και με την κοινωνία και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή". Εξήρε μάλιστα τη στάση του κυρίου Λεβέντη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "Ο κ. Λεβέντης έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή".

Σε ερώτηση για το "πόθεν έσχες" του, είπε ότι έχει κατατεθεί και η δεύτερη δήλωση του "πόθεν έσχες", θα συνεδριάσει η αρμοδία επιτροπή και θα βγάλει τα συμπεράσματα της. "Γίνεται προσπάθεια μέσω στοιχείων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα να θιγεί το πρόσωπο μου, ο Αλέξης Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM