Φίλης προς μαθητές: Χαρείτε τον χιονιά, κλείστε τις οθόνες- Αυτοί που έζησαν ως γέροι επιβάλλουν την τηλεκπαίδευση

Παιδιά παίζουν χιονοπολεμο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ο Νίκος Φίλης καλεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κλείσουν τις οθόνες και να χαρούν τον χιονιά, σε ανακοίνωση κατά της τηλεκπαίδευσης. 

Τα σχολεία στην Αττική, αλλά και σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι κλειστά σήμερα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Barbara. Χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση σε όλες τις περιοχές όπου ανεστάλη η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων. 

«Το χιόνι είναι ευκαιρία για παιχνίδι και χαρά. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία και γνώση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Φίλης. Την τηλεκπαίδευση, συνεχίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας, ακόμη και το 24ωρο που θα χιονίσει στην Αθήνα «την επιβάλλουν αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν ως γέροι και μάλλον επιθυμούν το ίδιο για τα παιδιά μας». 

Άλλο η καταφυγή στην τηλεκπαίδευση με «συστηματικό τρόπο για λόγους ανωτέρας βίας και μεγάλο διάστημα«, κι άλλο η «πρόχειρη οργάνωσή της» για μία δύο μέρες, που «διασπά και αποδιοργανώνει την εκπαιδευτική πράξη», σχολίασε ο Νίκος Φίλης. 

«Εξάλλου, να υπάρχει και λίγη σοβαρότητα: οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να προετοιμάσουν σε ένα απόγευμα πραγματικό μάθημα τηλεκπαίδευσης, που είναι τόσο διαφορετικό από το μάθημα της τάξης. Κι όμως, τους το επιβάλλει Κυριακή απόγευμα η υπουργός! Αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων!», συμπληρώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε πολλά ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα προβλέπεται μία εβδομάδα διακοπών μέσα στον Φεβρουάριο, ώστε, τα παιδιά να χαρούν τον χιονιά. Εδώ, ειδικά στα νότια, τον βιώνουμε σπάνια, σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Φίλης. 

«Γι' αυτό παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς σήμερα κλείνουν την οθόνη και χαίρονται το χιόνι! Με την απαραίτητη προσοχή. Και, φυσικά, να μην διανοηθεί το υπουργείο να επιβάλει καταγραφή απουσιών, όταν είναι γνωστό ότι πολλά σπίτια θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες για σύνδεση με την τάξη», καταλήγει ο πρώην υπουργός, σχετικά με την τηλεκπαίδευση. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM