Φίλης: Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο που στο πρόσωπο μου θίγει όλους τους υπέρβαρους

Φίλης: Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο που στο πρόσωπο μου θίγει όλους τους υπέρβαρους Facebook Twitter
3

Και ειδικό φυλλάδιο με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη κυκλοφόρησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, εκτός από τις καμπάνες που έβαλε να χτυπήσουν πένθιμα στην μητρόπολή του.

Στα φυλλάδια αυτά ο ιεράρχης, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο». Καλεί δε τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν «τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας «της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων».

Χαρακτηριστικό είναι το λογοπαίγνιο του ποιμενάρχη, ότι «ο Φίλης δεν είναι... Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας»!

Ο Αμβρόσιος δεν μένει όμως σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, αλλά επικαλείται και την ρήση «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον», δηλαδή «το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου».

Φίλης: Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο που στο πρόσωπο μου θίγει όλους τους υπέρβαρους Facebook Twitter
Φίλης: Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο που στο πρόσωπο μου θίγει όλους τους υπέρβαρους Facebook Twitter

Οι χαρακτηρισμοί του μητροπολίτη προκάλεσαν νωρίτερα στη Βουλή την αντίδραση του υπουργού, ο οποίος είπε ότι δεν θεωρεί ότι αυτές οι αναφορές θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους υπέρβαρους, καθώς «οι χοντροί είναι βλάκες». Κατηγόρησε ακόμη τον Αμβρόσιο ότι προτρέπει «χρυσαυγίτες» να του επιτεθούν. Κάλεσε δε την Εκκλησία να επιληφθεί του θέματος των δηλώσεων του Αμβρόσιου, αφού «δεν θίγουν εμένα αλλά την ίδια την εκκλησία».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM