Ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας δείχνει το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας δείχνει το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Tο τμήμα του πορίσματος που αναφέρεται στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» παραδόθηκε στους επικεφαλής των κομμάτων, οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος, εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυση του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, όπως επίσης γίνεται αναφορά σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Το πόρισμα αποδίδει  ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας: Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μάκη Βορίδη.

Για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Αντρέα Λοβέρδο ζητείται περαιτέρω διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη «προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί δια πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα».

Ειδικότερα, για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. οι βουλευτές της πλειοψηφίας αναφέρουν: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με την αποδοχή από τον Α. Γεωργιάδη και από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν. του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΚΙ.Ε.Ν. Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι (πέραν της παρακάμψεως του νομοθετικού προστατευτικού πλέγματος για το Ίδρυμα και για την κοινωφελούς σκοπού περιουσία του και πέραν της παρακάμψεως της τελευταίας διατάξεως της υπ' αρ. 232/18-2-2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε οποιαδήποτε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ε.Σ.) με την αναγκαστική εκτέλεση κατά του συνόλου της περιουσίας του Κ.Ι.Ε.Ν. και την (αναγκαστική) πώλησή της δια του πλειστηριασμού της 24-9-2014 εζημιώθη αυτή (περιουσία και δη κοινωφελούς σκοπού) με σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις προσώπων, τα οποία είχαν νομική υποχρέωση να την επιμελούνται και να την προστατεύουν».

Για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνουν: «Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι, αναφορικώς με όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Α. Λοβέρδος, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα, δεδομένου ότι από τα προαναφερόμενα με σαφήνεια προκύπτει ότι κατά την ένορκη εξέτασή του στη συνεδρίαση της 18-7-2017 απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα για τον λόγο που η εν λόγω τροπολογία συνετάγη τον Ιούλιο του 2011 από τον Α. Μαρτίνη και τον Β. Στεργίου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντιστοίχως του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Ν., επιμείνας ότι αυτή συνετάγη τον Μάρτιο του 2012 από το νομικό του σύμβουλο Δημήτριο Μπαλασόπουλο, οπότε και ψηφίσθηκε».

.

Διαβάστε εδώ όλο το πόρισμα 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ας υποθεσουμε ότι δεν ενθυλακωσαν χρήματα. Δεν καταλάβαιναν το πανηγύρι που γινόταν στο χώρο της υγείας κι όχι μόνο. Δυστυχώς όλους αυτούς τους εκλέξαμε για να διαφυλάττουν κατά κύριο λόγο το δημόσιο χρήμα, δε βλέπανε τη σπατάλη, δε βλέπανε ότι είχαμε υπερδιπλάσια δαπάνη από το μέσο όρο της ΕΕ. Σημειωνω ότι ιμωρείται και η παράλειψη ενεργειών για τη διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος.
Τι εννοείς να ενθυλάκωσαν χρήματα; Η εξεταστική δεν έθεσε καν τέτοιο θέμα. Ξαναδιάβασε το παραπάνω κείμενο. Μπορείς να διακρίνεις έστω και μια (1) κατηγορία για οποιονδήποτε;Το μεγάλο πάρτι στο χώρο της υγειας γίνονταν στο χώρο του φαρμάκου και των προμηθειών. Η εξεταστική αυτή ούτε που άγγιξε αυτό το θέμα. Αντ' αυτού εξαντλήθηκε στο Ερίκκος Ντυνάν, ένα από τα λίγα success stories στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια, και φυσικά δεν προέκυψε τίποτα. Το πάρτι στα φάρμακα περιορίστηκε πολύ με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μνημονιακή υποχρέωση δηλαδή, που ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε σφόδρα, συντασσόμενος με τα γελοία επιχειρήματα των μεγάλων φαρμακευτικών πολυεθνικών. Μεταρρύθμιση που μόνο οφέλη είχε για τον ασφαλισμένο και που αν δεν υπήρχαν οι κακοί ξένοι δε θα είχε γίνει ποτέ. Βέβαια το 2015 ο Πολάκης «ξέχασε» να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων, όπως είχε υποχρέωση, δωρίζοντας στις φαρμακευτικές κάμποσα εκατομμύρια, διότι όπως είπε on camera «είχε το μυαλό του στη διαπραγμάτευση» (στην οποία ουδέποτε αναμείχθηκε). Αυτό πως τιμωρείται;