Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί να περιμένεις να γίνει καλύτερη

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί να περιμένεις να γίνει καλύτερη Facebook Twitter
1

Με το δηκτικό σχόλιο «η αξιολόγηση δεν είναι κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη» έσπευσε να συνοψίσει Ευρωπαίος αξιωματούχος τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

«Καλύτερα να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα νωρίτερα, παρά αργότερα, το να περιμένεις και να περιμένεις, αντίθετα με το κόκκινο κρασί, δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη, αλλά χειρότερη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έδειξε ότι οι θεσμοί δεν βιάζονται να κλείσουν την αξιολόγηση: «Δεν χρειάζεται να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των συνεδριάσεων των Eurogroups, 20 Μαρτίου, μετά Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο «πολλά Eurogroups πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε, για να προσθέσει χαριτολογώντας: «Μπορείτε άφοβα να πάτε για σκι».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. «Αυτό δεν έχει αλλάξει, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα» είπε.

«Το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι αρκετά σύντομο» πρόσθεσε δε ο αξιωματούχος διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε, οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι σε εξέλιξη για τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα για συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, διευκρίνισε ότι όταν επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), η διοίκηση του ΔΝΤ αναμένεται να ζητήσει από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου να εγκρίνει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν, σε περίπτωση συμφωνίας, υπάρχουν εγγυήσεις ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει πρόγραμμα για την Ελλάδα, απάντησε ότι « δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τίποτα», αλλά σημείωσε πως είναι πεπεισμένος ότι εφόσον το πρόγραμμα είναι βιώσιμο, τότε το Εκτελεστικό Ευμβούλιο του Ταμείου θα συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πάντως ότι είναι πιθανή μια συμφωνία το Μάρτιο. «Ολοκληρώθηκε περιορισμένος αριθμός από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.Οι θεσμοί διαφωνούν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2019» σημείωσε.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM