Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος»

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος» Facebook Twitter
Φωτ.: Open
0

«Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος και ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χθεσινές του δηλώσεις.

«Αν δεν ήμουν πολιτικός και καθηγητής των οικονομικών και ήμουν καθηγητής στα ΜΜΕ θα έλεγα σε φοιτητές να κάνουν ένα διδακτορικό για  την καμπάνια. Και θα ρωτούσα πόσο ποσοστό της καμπάνιας των 5 υποψηφίων είχε προγραμματική χροιά, είχε κρητική για τους άλλους, άμεση ή έμμεση κριτική για τους άλλους, πόσο ιδεολογικό στίγμα; Και νομίζω ότι όταν διαβάζω στις εφημερίδες σήμερα εμφύλιο, νευρική κρίση, τα μαχαίρια βγήκαν. Τα στοιχεία των διδακτορικών δεν θα επιβεβαίωναν τις επικεφαλίδες των εφημερίδων» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Open. 

«Η άμεση κριτική μπορεί να ήταν στο 1- 1,5%. Άρα τα μαχαίρια, νευρική κρίση δεν ισχύουν» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του. «Προφανώς και μπορούμε να κάνουμε κριτική» πρόσθεσε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην ευθύνη των ΜΜΕ για το πώς μεταφέρουν τα λεγόμενα των υποψηφίων.

Σε ερώτηση για την ατάκα του ίδιου, ό,τι «ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη» και της Όλγας Γεροβασίλη ότι «καμιά φορά η διάσπαση και ο χωρισμός δεν είναι κακό πράγμα», πυροδοτούν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε «τόσο όσο. Θα μπορούσε να έχει το μέρος της σημασίας που έχει αν τα ΜΜΕ καλύπταν και τα άλλα πράγματα που λένε ο υποψήφιοι, το πρόγραμμά μας κ.λπ.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η δημοσιογραφία που βάζει στην μπάντα τον προγραμματικό λόγο και μετά να μας κατηγορείτε ότι τσακωνόμαστε κιόλας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συγγνώμη Τσακαλώτου και οι αντιδράσεις

«Αυτό που έγινε με τον κ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο δείχνει «μια έλλειψη γνώσης της ελληνικής ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος» χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

«Δείχνει μια έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», συνέχισε και σημείωσε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση και «περάσαμε αυτό που περάσαμε με τον Σόιμπλε, δεν το βάζουμε καν στην ίδια μοίρα με τους ανθρώπους της Αριστεράς που ήταν στα ξερονήσια». 

Αυτό, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στο βίντεο του κ. Κασσελάκη «ήταν ένα μεγάλο λάθος και ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ». 

Άμεση ήταν η αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να σπευδει να κάνει σχετική ανάρτηση. «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω Θεού δικαίωμα! Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε», έγραψε σε νέα ανάρτησή του.

«Από μένα είναι όχι», έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του για το θέμα ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Πέτρος Κόκκαλης ενώ ο Νίκος Μπίστης έγραψε πως «Σε όλα (πρέπει να) υπάρχει ένα όριο»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM